Huisstofmijt doden, kan dat?

Er zijn manieren om huisstofmijt te doden. Die bespreken we hieronder. Maar let op: De mogelijkheden zijn beperkt. Bovendien komen huisstofmijten altijd weer snel terug; je kunt ze niet permanent uit je woning weren.

Dat wil overigens niet zeggen dat het niet nuttig is om iets tegen huisstofmijt te doen. Op z’n minst heb je even minder last van ze.

Huisstofmijt doden: 2 tips

  1. Stop alles wat klein genoeg is in je wasmachine, en was op 60 graden. Dat is de temperatuur waarop huisstofmijt sterft. Dus was kussens, dekbedden, dekbedhoezen, knuffels, etc. Hoewel de beestjes snel weer terugkomen, zijn ze in ieder geval voor even uit die voorwerpen verdwenen.
  2. Stop alles wat klein genoeg is in de vriezer, en spoel alles daarna uit. Huisstofmijt sterft ook bij een temperatuur lager dan -20 graden Celsius. Ook na het vriezen komen ze terug, maar je hebt ten minste even minder last van ze.

Meer manieren om huisstofmijt te doden zijn er niet. Chemische middelen zijn uit den boze, aangezien het veelal gaat om beddengoed en andere voorwerpen waar jij (of je kinderen) nauw mee in aanraking komt/komen.

Doe méér dan huisstofmijten doden

Zoals we hierboven al aangeven: huisstofmijten komen altijd weer terug. Je moet méér doen om thuis zo min mogelijk last van je huisstofmijtallergie te hebben.

Je kunt maatregelen nemen om huisstofmijten permanent te verwijderen uit je woning. Bijvoorbeeld door je stoffen bank te vervangen voor een lederen. Maar er is veel meer. Lees hoe je huisstofmijt uit je huis verwijdert.

Daarnaast hebben we 1 hele effectieve tip voor de plek waar de meeste huisstofmijten zitten: je bed. De leefomstandigheden daar ideaal voor ze: vochtig, donker en warm. Het zal je nooit lukken om daar permanent huisstofmijt te doden en verwijderen. Maar je kunt ze wél ‘opsluiten’.

Het zijn namelijk de uitwerpselen van huisstofmijt, zogenaamde ‘allergenen’, die jouw allergische reactie veroorzaken. Door je beddengoed (deken, kussen en matras) te omsluiten met Cara C’air anti-allergie hoezen zorg je ervoor dat 98%(!) van deze allergenen niet meer in de lucht komen, en jij ze dus niet meer inademt.

De werking van onze hoezen is wetenschappelijk bewezen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar die werken veel minder goed. Bovendien is het van belang je héle bed te voorzien van dit beddengoed: zowel een anti-allergie matrashoes, dekbedhoes en kussenhoes.

Cara C’air Anti Allergie Bedhoezen

Download ook ons gratis Anti-Huisstofmijt Actieplan!

Huisstofmijt doden en verwijderen is misschien niet 100% mogelijk, maar je kunt wel degelijk een hoop doen tegen de beestjes die jou zo veel last bezorgen. Alle tips en adviezen hebben we voor je op een rij gezet en in een Anti-Huisstofmijt Stappenplan gegoten. Je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Een effectieve oplossing tegen huisstofmijt