Piepende ademhaling ’s nachts in bedPiepende ademhaling ’s nachts in bed

Piepende ademhaling ’s nachts in bed

Let op: gaat het om piepende ademhaling ’s nachts bij je baby? Dan is de oorzaak waarschijnlijk iets anders dan een allergie. Meestal is het onschuldig, maar wij adviseren je hoe dan ook een arts te raadplegen.

Hoe zorgt huisstofmijt voor piepende ademhaling in de nacht en ochtend?

Strikt gezien ben je niet allergisch voor huisstofmijten zelf, maar voor hun uitwerpselen. Dit noemen we ook wel allergenen. Die komen in de lucht, zodat jij ze inademt. In je bed zitten miljoenen mijten; die zorgen samen voor heel wat allergenen.

Een allergie betekent in feite dat je overmatig geprikkeld wordt. In het geval van huisstofmijtallergie: de allergenen prikkelen de slijmvliezen van je neus, ogen en longen. Geïrriteerde slijmvliezen kunnen leiden tot klachten zoals piepende ademhaling, vooral ’s nachts en ’s ochtends bij het liggen.

Allergie kan zich zomaar ontwikkelen

Ook als je nooit eerder allergisch bent geweest, kun je nu opeens allergisch zijn voor huisstofmijten. Daar kun je niets aan doen; het is niet te voorkomen.

Het beste advies op dit moment: ga naar de huisarts

Hij kan testen of je inderdaad allergisch bent voor huisstofmijten. Zo niet, dan kan hij je doorsturen naar een specialist.

Wanneer huisstofmijtallergie is vastgesteld…

Weet je eenmaal zeker dat je huisstofmijtallergie hebt? Dan is het zaak dat je actie onderneemt; je zult medicijnen krijgen om de allergie en je klachten te onderdrukken. Dat is natuurlijk mooi, maar je kunt ook veel zelf doen om zo klachtenvrij mogelijk door het leven te gaan. Je hoeft dan minder medicijnen te slikken!

Tip: download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan voor alle tips en adviezen.

Begin je strijd tegen huisstofmijten in je slaapkamer: daar zitten veruit de meeste (in je bed). Je kunt ze niet permanent doden; ze komen altijd terug. Je kunt ze wél opsluiten door speciale hoezen te gebruiken: een anti-allergie dekbedhoes, matrashoes en kussensloop. Zo komen er bijna geen allergenen meer in de lucht, waardoor jij veel minder luchtwegenprikkelende allergenen inademt.

Zorg wel dat je kwaliteitshoezen koopt; er zijn goedkopere alternatieven op de markt, maar de werking daarvan is niet bewezen (eerder het tegendeel). De werking van Cara C’air-hoezen is wél wetenschappelijk bewezen: 98% van de allergenen wordt tegengehouden, wat uiteindelijk leidt minder klachten en medicijngebruik (tot wel 50%).

Bekijk alle Cara C’air Anti Allergie hoezen

Nu aanvragen

Wij hebben een stap-voor-stap strijdplan voor je gemaakt, samengesteld uit talloze tips en adviezen die je verspreid op internet vindt. Zo kun je vandaag nog maatregelen nemen tegen piepende ademhaling ’s nachts (en alle andere vervelende klachten die erbij komen kijken.

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Alle bewezen maatregelen

  • Voor je hele huis

  • Je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Download het gratis stappenplan

Piepende ademhaling door huisstofmijt verlichten?

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.