Terug

Bij welke temperatuur gaat huisstofmijt dood in de wasmachine?

 • 06 / 01 / 2016 0
Bij welke temperatuur gaat huisstofmijt dood in de wasmachine?

Je kunt huisstofmijt doden in de wasmachine, door te wassen op minimaal 60 graden Celsius. Die temperatuur overleven mijten niet.

Zo kun je alles wat in de wasmachine past, periodiek huisstofmijtvrij maken. Bijvoorbeeld:

 • Dekbed
 • Dekbedhoezen
 • Kussens
 • Kussenhoezen
 • Matrashoezen
 • Knuffels
 • Kleedjes
 • Stoffen mandjes 

Na het wassen is het belangrijk om alle achtergebleven dode huisstofmijten te verwijderen door stevig uit te kloppen.

Let op: huisstofmijten komen altijd terug

Huisstofmijt doden in de wasmachine is slechts een tijdelijke oplossing. De beestjes komen altijd weer terug. Er is geen methode die permanent huisstofmijten verwijdert.

Je kunt de populatie huisstofmijt dus wél onder controle houden: door je beddengoed en andere mijtgevoelige voorwerpen eens in de 6 weken op 60 graden te wassen.

Moet je ook allergeendichte hoezen wassen?

Ja. Was je allergeendichte hoezen 1 á 2 keer per jaar op 60 graden. De speciale stof houdt zoveel mogelijk huisstofmijten tegen, maar: In alle stoffen gaan nu eenmaal huisstofmijten zitten, of er nu ‘anti-allergie’, ‘anti-huisstofmijt’ of ‘anti-allergeen’ op geschreven staat.

Moet ik wassen met speciaal anti-allergie of anti-allergeen wasmiddel/waspoeder?

Nee. Anti-allergie of anti-allergeen wasmiddel of waspoeder is niet nodig. Het gaat om de temperatuur. Er is ook geen enkel wasmiddel dat ervoor zorgt dat huisstofmijten niet meer terugkomen.

Gebruik dus gewoon je eigen wasmiddel. Hetzelfde geldt voor je wasverzachter: ook daarvan heb je geen anti-allergievariant nodig.

Kan ik huisstofmijt ook doden in de wasdroger?

Ja. Huisstofmijt gaat ook dood in de wasdroger. De temperatuur waarop gedroogd wordt, is hoger dan 60 graden en dus dodelijk voor de beestjes. Let op: Niet al het beddengoed mag in de droger. Controleer de labels daarom goed.

Alternatief: huisstofmijt doden in de vriezer

Je kunt ook huisstofmijt doden door vrieskou. Dat duurt wel langer en is bewerkelijker: de temperatuur moet -20 graden Celsius of kouder zijn, en je moet ze minimaal een week lang blootstellen aan deze kou.

Bij deze methode moet je het voorwerp ook nog grondig uitwassen om alle dode mijten te verwijderen.

Huisstofmijt doden in de wasmachine: begin er vandaag nog mee

Hoe je de huisstofmijten ook periodiek doodt: doe het. Op deze manier beperk je het aantal allergenen in je huis enorm. En dat merk je aan de klachten die je hebt.

En wil je daarna nóg meer doen tegen je allergieklachten en medicijngebruik?

Schaf dan hogekwaliteitshoezen aan van Cara C’air. Daarmee beperk je in één klap 98% van de uitstoot van allergenen in de lucht; die dringen simpelweg niet door de stof heen. (Wetenschappelijk bewezen werking.)

Bekijk de Cara C'air Anti Allergie Hoezen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box