Terug

Alles over Huisstofmijtallergie

 

Alles over huisstofmijtallergie


Ben je allergisch voor huisstofmijt? De strijd tegen deze microscopisch kleine beestjes begint met het saneren van je bed. In je bed leven letterlijk miljoenen huisstofmijten. De uitwerpselen (allergenen) van huisstofmijten zorgen voor de klachten die bij huisstofmijtallergie horen:

Chronische neusverkoudheid
Astmatische aandoeningen
Geïrriteerde ogen
Eczeem

Herken je deze klachten? Dan is de kans groot dat je inderdaad huisstofmijtallergie hebt.
Ga altijd eerst naar de huisarts: die kan met een eenvoudige test vaststellen of je allergisch bent voor huisstofmijten.
 

Hoe ontstaat huisstofmijtallergie? goed slapen

Huisstofmijten zijn in Nederland de belangrijkste veroorzaker van allergie. 5 tot 10 procent van de mensen heeft klachten. Bij mensen met astma is dit zelfs 50 tot 75 procent. Het zijn de uitwerpselen van huisstofmijten die de klachten veroorzaken. De mijten zelf zijn onschadelijk. Die uitwerpselen noemen we allergenen. Ze zijn zo klein, dat ze als stofdeeltjes door de lucht zweven en door ons ingeademd worden.

Hoe meer blootstelling aan allergenen, hoe gevoeliger je kunt worden voor huisstofmijten. De perioden met neusklachten, oogklachten of astmatische aanvallen komen vaker voor en kunnen heviger zijn.


Als je huisstofmijtallergie hebt, kun je zelf veel doen om contact met allergenen drastisch te verminderen.Huis saneren: begin in de slaapkamer

In je bed (matras, dekbed en kussenhoes) zitten miljoenen (dode én levende) huisstofmijten. De leefomstandigheden zijn daar ideaal voor het microscopisch kleine spinachtige beestje: donker, vochtig en warm.  Je bed stoot ontzettend veel allergenen uit. Je brengt uren door in bed. Als je dáár de uitstoot van allergenen drastisch terugdringt, heb je een belangrijke slag tegen huisstofmijtallergie gewonnen.
 

Allergievrije hoezen om je matras, dekbed en kussen

Met hoge kwaliteit allergievrije hoezen voorkom je in één klap 98% uitstoot van allergenen. Dit is wereldwijd wetenschappelijk bewezen in vele studies. Daarom raden artsen, verpleegkundigen en het Longfonds hun patiënten altijd aan om te investeren in goede hoezen.

Cara C’air biedt allergeenvrije hoezen aan van de hoogste kwaliteit. Je bestelt een hoes op maat eenvoudig en snel via onze webshop.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box