Terug

Huisstofmijt klachten in een hotel

Huisstofmijt klachten in een hotelEr zijn veel verschillende mogelijkheden om op vakantie te gaan. Ga je naar een hotel, huur je een huisje, of ga je op de camping zitten? Overal komt huisstofmijt terug.

Wanneer je op vakantie gaat wil je genieten, en niet de hele dag last hebben van niezen, jeuk aan je neus, snotteren of waterige ogen. Wanneer je niks doet tegen huisstofmijt is de kans groot dat je last krijgt van een van deze symptomen.


Hoe verminder je huisstofmijt?

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om huisstofmijt te verminderen. Hoe minder huisstofmijt in jouw hotelkamer hoe minder uitstoot van allergenen (uitwerpselen van huisstofmijt) die jouw klachten veroorzaken.
 

Er zijn verschillende allergievriendelijke vakantieadressen. Deze vakantieadressen zijn extra schoon en hebben gladde vloeren. Het nadeel is dat er veel minder keus is en vaak zijn deze vakantieadressen ook hoger in prijs dan een ‘normaal’ vakantieadres.
 

Je kunt er ook voor kiezen om naar een ‘normaal’ hotel te gaan. Dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor bedden, vloeren en raamverduistering ze hebben. Ook is het belangrijk om goed de reviews door te lezen om te kijken of het ook daadwerkelijk een schoon hotel is.

 

Wat kun jij doen?

Neem een schoonmaak doekje mee. Zodat je 2 tot 3 keer in de week de meubels kan afstoffen.
 

Vertel het hotel waar je verblijft dat je last hebt van allergieën en vraag of ze de kamer extra goed schoon kunnen maken.
 

In je bed zitten miljoenen huisstofmijten. De omstandigheden zijn daar ideaal voor de beestjes om zich voort te planten: warm, vochtig en donker. Je ligt dagelijks vele uren in bed. Als je op die plek de uitstoot van allergenen (uitwerpselen) terugdringt, heb je een hele belangrijke slag gewonnen. Dat is dus de plek waar jouw strijd begint: in je slaapkamer, met het gezond maken van je bed.
 


Onmisbaar voor iedereen met huisstofmijtallergie: Cara C’air® anti-allergiehoezen van hoge kwaliteit. Speciaal voor de vakantie is er een vakantiepakket gemaakt. In dit vakantiepakket zit een hoeslaken (geschikt voor iedere matras) en een kussensloop. Het vakantie pakket is licht van gewicht, dus ideaal om mee te nemen op vakantie. Je hoeft ze op vakantie alleen om het bed heen te doen en je verblijf zal een stuk prettiger zijn.

Kijk of het hotel raambekleding heeft die niet van stof zijn, zoals lamellen.

 

Vast tapijt is net als je matras een paradijs voor huisstofmijt. Kijk of de hotelkamers vloerbekleding heeft zoals, parket, tegels, linoleum of laminaat.
 

Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende medicijnen meeneemt. Je weet nooit welke omstandigheden je aantreft op vakantie. De kans is daardoor groter dat je last krijgt van klachten. Het laatste wat je wilt, is daar zonder medicijnen te zitten. Zorg dus dat je voldoende voorraad hebt.

 

Nog extra tips:

-  Verwijder planten; die geven extra stofvorming
-  Zet de verwarming niet te hoog; huisstofmijten vermenigvuldig en sneller bij te veel warmte
-  Zet het liefst vroeg in de ochtend en/of laat in de avond de ramen open, niet langer dan een half uur (anders wordt het vertrek te koud en juist daarom weer vochtig). Maak alleen een uitzondering voor dagen waarop het de hele dag hard regent.


Bestel het Cara C'air vakantiepakket en geniet van je vakantie!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box