Terug

Huisstofmijtallergie en vermoeidheid: een veelvoorkomende combinatie

Huisstofmijtallergie en vermoeidheid: een veelvoorkomende combinatie

Huisstofmijt en vermoeidheid gaan hand in hand, helaas. Sommige mensen klagen zelfs over ‘extreme vermoeidheid’ door hun allergie.

De vermoeidheid ontstaat door de symptomen van je allergie: verstopte neus of loopneus, niezen, benauwd zijn, tranende of jeukende ogen, hoofdpijn, etc. Je lichaam ‘vecht’ tegen deze symptomen, tegen de allergie. Als je allergische reactie enkele dagen aanhoudt, raakt je lichaam uitgeput.
 

Wat kun je doen tegen vermoeidheid bij huisstofmijtallergie?

Bij huisstofmijtallergie zijn er 2 mogelijkheden:
 

1.   Medicatie
2.   De bron van de allergie aanpakken: de huisstofmijt zelf

De eerste mogelijkheid heeft de minste voorkeur. Niet alleen omdat medicijnen slikken duur is en je er steeds om moet denken, maar ook omdat de stoffen in medicijnen er ook weer voor kunnen zorgen dat je moe wordt. Dan pak je de oorzaak misschien aan, maar de vermoeidheid blijft!

Je beste optie is om de huisstofmijten zelf aan te pakken. Dat betekent: je huis zo goed mogelijk saneren. Zorgen dat huisstofmijten zo min mogelijk aanwezig zijn in je directe omgeving, zodat je minder van hun uitwerpselen (allergenen) inademt die jouw allergie triggeren.
 

Huis saneren: begin in de slaapkamer

Je huis saneren begint in de slaapkamer: je brengt dagelijks zo’n 8 uur door in je bed. Juist de plek waar de meeste huisstofmijten zitten! Gelukkig is het niet moeilijk om die allergiebron droog te leggen:
 

-          Vervang je oude matras. Daarmee wijs je direct miljoenen mijten de deur

-          Gebruik hoge kwaliteit anti-allergie hoezen, zoals die van Cara C’air
 

Met onze hoezen verminder je de uitstoot van allergenen in je bed direct met 98%! Je doodt de huisstofmijten niet, je sluit ze op. De stof waar onze hoezen van gemaakt zijn, laten nagenoeg geen allergenen meer door. Het gevolg: je hebt tot 50% minder last van je klachten (dus óók van je vermoeidheid!) en je hoeft tot 50% minder medicijnen te slikken.

De werking van onze hoezen is wetenschappelijk bewezen.

Doe dus vandaag nog iets aan je huisstofmijtallergie. Vermoeidheid heeft een té grote invloed op je dagelijkse leven om er nog langer mee rond te lopen.

Begin met ons gratis Anti-huisstofmijt Actieplan!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box