Terug

Huisstofmijten in de vriezer?

Huisstofmijten in de vriezer?

Gaan huisstofmijten dood in de vriezer? Ja, mits:

   -    Je vriezer een temperatuur heeft van -20 graden Celsius of lager

   -    Ze een week of langer blootgesteld worden aan deze kou
 

Huisstofmijten zijn ongelofelijk hardnekkig. Ze overleven veel langer dan wij onder extreme omstandigheden.
 

Welke voorwerpen met huisstofmijt kun je in de vriezer stoppen?

Alles wat klein genoeg is. Bijvoorbeeld:

   -    Kussens
   -    Knuffels
   -    Kleedjes
   -    Stoffen mandjes voor je huisdier
   -    Beddengoed
 

Na het vriezen: uitwassen

Was bevroren voorwerpen – eenmaal weer ontdooid – goed uit onder de kraan, op een willekeurige temperatuur. Het zit nu immers vol dode mijten!
 

Tijdelijke oplossing

Spullen met (veel) huisstofmijten in de vriezer stoppen is dus een goede manier om tijdelijk(!) van de allergie-aanjagende spinachtigen af te komen. Maar let op: ze komen altijd weer terug.

Zodra het voorwerp weer uit de vriezer is, opwarmt en gebruikt wordt, keren de mijten snel weer terug. Ze zijn nu eenmaal onderdeel van ons leven; de huisstofmijt hoort bij ons huishouden. Het is een mythe dat ze alleen voorkomen in ‘smerige’ huizen. Dat heeft volstrekt niets te maken met de aanwezigheid van het diertje.
 

Alternatieve oplossing in plaats van vriezen: wassen op 60 graden

In plaats van spullen invriezen, kun je ze ook op 60 graden wassen. In principe is deze oplossing effectiever dan vriezen: de huisstofmijten sterven al bij één wasbeurt, en de spullen worden direct uitgewassen.

Ook dit is uiteraard een tijdelijke oplossing. Maar als je één van bovenstaande (vriezen of heet wassen) regelmatig doet met spullen waar jij (of je kind) veel mee in aanraking komt, heeft het wel degelijk een gunstige invloed op je allergieklachten!
 

Je kunt nog véél meer doen tegen huisstofmijtallergie!

Naast vriezen en heet wassen kun je nog veel meer doen aan het tegengaan van huisstofmijtallergie. Hoe beter je je huis aanpast tegen huisstofmijten, hoe minder ze in je directe omgeving aanwezig zijn.
 

Volg ons gratis Actieplan

Wij hebben een heus Anti-huisstofmijt Actieplan ontwikkeld om je te helpen in je strijd tegen huisstofmijten en je allergie. Daarin staat stap-voor-stap wat je kunt doen om je huis zo anti-mijt mogelijk te maken.
 

Download direct

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box