Terug

In oktober 30% meer huisstofmijt door warme september

In oktober 30% meer huisstofmijt door warme september

Huisstofmijt gedijt in warmte en vocht. Laat dat nu net de combinatie zijn van de afgelopen maanden: een natte zomer en warme septembermaand. Gevolg: in oktober waarschijnlijk 30% méér huisstofmijt dan gewoonlijk in deze tijd van het jaar.

Dat voorspelt Anne-Catherine Mailleux van de universiteit in Leuven (België), dé autoriteit op het gebied van huisstofmijt. De explosieve toename van het aantal huisstofmijten in deze omstandigheden is volgens haar mogelijk omdat jonge mijten snel groeien.

Dus terwijl de meeste mensen blij zijn met het mooie weer en genieten van de extreem lange nazomer, is het voor mensen met huisstofmijtallergie een kleine ramp. Zij hebben deze tijd extra veel last van de uitwerpselen (allergenen) van de spinachtige wezentjes.

En als deze winter, net als die van vorig jaar, zacht is, stijgt het aantal alleen nog maar meer.

Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen tegen deze overlast.
 

Wat kun je doen tegen meer huisstofmijt in de herfst?

Om de golf van huisstofmijt deze herfst en winter goed te doorstaan, is het allereerst belangrijk om de plek aan te pakken waar de meeste huisstofmijten huizen: je bed.

Er is geen andere plek in huis waar de concentratie mijten zó hoog is, en waar je zo lang achter elkaar doorbrengt.

Je kunt allereerst je beddengoed wassen op 60 graden. Huisstofmijten overleven die temperatuur niet. Doe dit bijvoorbeeld iedere maand.

Kun je je beddengoed niet zo heet wassen? Extreme kou (-20 graden) is ook dodelijk voor de beestjes.

Maar maak je geen illusies: hoe vaak je je beddengoed ook wast, de huisstofmijten zijn binnen de kortste keren weer terug.

Zorg dat je daarom Cara C’air Anti-allergie Hoezen om je beddengoed ritst. Dus om je matras, deken en kussen. Oók het beddengoed en matras van je partner; die stoten immers net zo goed allergenen uit!

Met Cara C’air hoezen dring je de uitstoot van allergenen in één klap met 98% terug. Die werking is wetenschappelijk bewezen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar dan lever je in op zowel slaapcomfort als effectiviteit.

Wapen je deze winter: bestel Cara C’air nu!      

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box