FAQ

We hebben een overzicht gemaakt met antwoorden op veel gestelde vragen over Cara C’air. Staat jouw vraag er niet tussen, of heb je meer informatie nodig? Laat het ons weten. We helpen je graag verder!

Veel gestelde vragen

Wanneer jij last hebt of een gezinslid last heeft van een huisstofmijt allergie. Weet je nog niet zeker of je een huisstofmijt allergie hebt? Laat je dan eerst testen door je huisarts.

Let op: alleen als je het volledige bed voorziet van anti huisstofmijt hoezen, krijg je het gewenste resultaat.

Cara C’air® stof- en allergeendichte hoezen zijn gemaakt van ontzettend fijn geweven stof. Hierdoor worden huisstofmijten en hun uitwerpselen (allergenen) opgesloten, waardoor jij ze niet inademt. De kwaliteit van de stof én wijze van fabricatie maakt dat onze hoezen de beste zijn die op de markt te krijgen zijn.

Cara C’air® allergeendichte hoezen blinken uit in:

  • Werking: uitstoot van allergenen wordt in één keer met 98% teruggedrongen
  • Slaapcomfort: de uiterst soepele en lichtgewicht allergeendichte stof voelt heerlijk aan en is lucht- en waterdamp doorlatend. De stof ademt.
  • Duurzaamheid: de hoogwaardige stof gaat lang mee. Wij geven 10 jaar garantie

Klik hier voor meer informatie over de werking

De stof laat koele lucht door. Je gaat dus niet (extra) zweten van onze hoezen. Je lichaamsvocht kan daarnaast gewoon ontsnappen, in tegenstelling tot plastic en vinylen hoezen.

Nee, in onze hoezen zijn geen chemicaliën gebruikt. De garen van de fijn geweven stof zijn zo in elkaar geweven dat de gaatjes te klein zijn voor de huisstofmijt en de allergenen (uitwerpselen) om er door heen te komen, waardoor ze opgesloten worden en jij niet meer in contact komt met de allergenen uit je bed.

Vanwege het slaapcomfort: De geweven stof zorgt er voor dat de hoezen van Cara C’air® zacht en ademend zijn. Daardoor slaap je niet alleen lekkerder, je wordt ook niet wakker van het geluid dat plastic maakt.

Dat klopt. Het verschil is dat Cara C’air® hoezen zeer strak geweven zijn zodat huisstofmijten en allergenen opgesloten zitten. De werking van fijn geweven stof is bewezen. Niet fijn geweven stoffen laten volgens wetenschappelijk onderzoek wél huisstofmijten en allergenen door. Vermijd daarom merken waarvan de werking niet is bewezen!

Vanaf 1 januari 2009 worden allergieproducten zoals anti-allergie hoezen niet meer vergoed in de basis zorgverzekering. Uiteraard blijven wij wel ons best doen om de vergoedingen voor deze hoezen weer in het basispakket te laten terugkeren.

Wel zijn er een aantal zorgverzekeraars die de allergeendichte hoezen van Cara C’air vergoeden vanuit een aanvullende verzekeringspakket. Of je recht hebt op een vergoeding, hangt af van jouw persoonlijke situatie en de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Informeer daarom vooraf bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor een vergoeding.

Informatie over de vergoeding van Cara C’air

Ja, ze hoeven (en mogen) slechts 1 á 2 keer per jaar gewassen worden op 60 graden. Laat de hoezen vrijhangend drogen of doe ze in de droger op zeer lage temperatuur. De hoezen mogen niet worden gestreken of gebleekt.

Jazeker! Je ritst de hoezen eenvoudig om je eigen deken, dekbed, matras en kussen heen. Daaroverheen gebruik je je normale bedhoezen.

Je kunt Cara C’air online bestellen via onze webshop.

 

Er zijn goedkopere alternatieven, maar dan lever je in op zowel effectiviteit als slaapcomfort. Niet voor niets adviseren artsen, verpleegkundigen en het Longfonds hun patiënten altijd om te investeren in goed beddengoed. De materialen die Cara C’air® gebruikt zijn van dezelfde kwaliteit als de materialen die bij de wetenschappelijke onderzoeken zijn gebruikt. Daarmee verzeker je je van de werking van de hoezen. Bij goedkopere alternatieven is de werking minder waarschijnlijk.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over Cara C'air en/of het gebruik van onze producten bij huisstofmijt allergie klachten? Wij staan je graag te woord.

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Klantenservice

Wil je meer weten over bestelling & levering, betaling en retourneren via caracair.nl?

Ga naar onze klantenservice pagina

Cara C'air gebruiken