Cara C'air gebruiksaanwijzing

Cara C’air is een medisch hulpmiddel. Daarom is het belangrijk dat je voor gebruik de gebruiksaanwijzing goed leest. Die zit in de productverpakking, maar kun je hier ook bekijken.

Thumbnail hoe werkt CC video

Gebruiksaanwijzing:

Was je Cara C’air hoezen vóór het eerste gebruik op 60ºC. Was bij voorkeur ook je dekbed vooraf op 60ºC en laat je matras en kussen(s) goed luchten. Breng daarna de Cara C’air anti allergie hoezen aan om het matras kussen en/of dekbed en rits deze goed dicht. Trek hier daarna je ‘normale’ lakens, slopen of dekbedhoezen overheen.

Sla overdag het bed open om zo eventueel aanwezig transpiratievocht goed te laten verdampen.

Wasvoorschrift:

 • Hoezen maximaal 2 maal per jaar wassen op 60ºC
 • Vrijhangend drogen
 • Niet in de droger (mits lager dan 20ºC)
 • Niet strijken
 • Niet bleken

We adviseren om je ‘normale’ beddengoed elke week te wassen op 60ºC.

Door je hoezen goed te verzorgen, kun je ze gemakkelijk jaren gebruiken. Op Cara C’air stof- en allergeendichte hoezen zit 10 jaar garantie voor fabricage fouten, mits de gebruiksaanwijzing en wasvoorschriften zijn opgevolgd.

Certificaten:

 • Kiwa Certified
 • wassen op 60ºC
 • niet in de droger
 • niet strijken
 • niet bleken

FAQ's

Antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over Cara C’air.

Het opmaken van je bed met de het anti-allergie beddengoed is vrij makkelijk.
Je bed voorzien van anti-allergiehoezen:

 • Laat je kussen en matras goed doorluchten
 • Was je dekbed in de machine op 60 ºC
 • Na het wassen en luchten haal je de Cara C’air hoezen uit de verpakking
 • Steek je matras, kussen of dekbed in de juiste hoes, trek het recht en rits* dicht
 • Doe je eigen beddengoed over de hoezen heen

Tip: sla je deken als je wakker wordt open om je bed dagelijks door te luchten.

Verminder huisstofmijt in je hele woning met onze GRATIS tips.

* De matrashoes in het vakantiepakket kun je gemakkelijk plaatsen met de elastieken banden. Omdat deze hoes om elk matras moet passen, heeft deze geen rits.

Je gebruikt Cara C’air om de klachten van je huisstofmijtallergie te verminderen. Met de hoezen omsluit je in een handomdraai je matras, dekbed en kussen. De unieke stof van Cara C’air houdt huisstofmijten tegen. Je voorkomt contact met allergenen in bed. Waardoor je allergieklachten verminderen.

De hoezen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen met huisstofmijtallergie. Weet je nog niet zeker of je een huisstofmijt allergie hebt? Laat je dan eerst testen door je huisarts.

Let op: Wij raden je aan te kiezen voor de hele set. Een enkele hoes heeft een stuk minder effect. Je hele bed zit namelijk vol met huisstofmijt. En door alleen de kussenhoes te gebruiken, blijf je in contact komen met de huisstofmijten in de rest van je bed (je dekbed en matras).

Met de set slaap je gegarandeerd met minder klachten van huisstofmijtallergie. Wordt je allergie de baas met Cara C’air anti allergie beddengoed.

Kijk hier voor GRATIS tips om in je hele huis huisstofmijt te verminderen

Cara C’air® stof- en allergeendichte hoezen zijn gemaakt van een fijn geweven stof. Hierdoor worden huisstofmijten en hun uitwerpselen (allergenen) opgesloten, waardoor jij ze niet inademt. De kwaliteit van de stof èn wijze van fabricatie maakt dat onze hoezen de beste zijn die op de markt te krijgen zijn.

Cara C’air® allergeendichte hoezen blinken uit in:
• Werking: uitstoot van allergenen wordt in één keer met 98% teruggedrongen
• Slaapcomfort: de uiterst soepele en lichtgewicht allergeendichte stof voelt heerlijk aan. De ademende stof is lucht- en waterdamp doorlatend.
• Duurzaamheid: de hoogwaardige stof gaat lang mee. Wij geven 10 jaar garantie.

Lees meer over de werking.

De meeste verzekeraars vergoeden anti-huisstofmijt hoezen helaas niet (meer). Vanaf 1 januari 2009 vallen allergieproducten buiten de basiszorgverzekering. Enkele zorgverzekeraars vergoeden het nog wél vanuit een aanvullende verzekering. Neem daarom voor de zekerheid contact op met je verzekeraar.

Verder lezen over vergoeding voor anti-allergeen beddengoed

Wij blijven in gesprek met verzekeraars. En doen ons best om de vergoedingen voor onze hoezen weer in het basispakket te laten terugkeren.

Het verschil is dat Cara C’air® hoezen zeer strak geweven zijn zodat huisstofmijten en allergenen opgesloten zitten. De werking van fijn geweven stof is bewezen. Andere (samengeperste) stoffen laten volgens wetenschappelijk onderzoek wél huisstofmijten en allergenen door. Vermijd daarom merken waarvan de werking niet is bewezen!

Ja. Want in ieder kussen zitten huisstofmijten, die allergenen uitstoten. Dus bestel óók een hoes voor het kussen van je partner, bijvoorbeeld.

Cara C'air kopen?

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.