Werking van Cara C’air hoezen

Als je een huisstofmijt allergie hebt, ben je overgevoelig voor de uitwerpselen (allergenen) van huisstofmijten. Om klachten te verminderen is anti-allergie beddengoed een essentieel onderdeel van het saneren van de slaapkamer. Hieronder leggen we uit hoe dat werkt, mét video.

Onze anti allergie hoezen

Cara C’air anti-allergie beddengoed hoezen zijn medische hulpmiddelen om de uitstoot van allergenen te verminderen waardoor klachten van huisstofmijtallergie afnemen.

Cara C’air allergeen werende hoezen zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit, zeer fijn geweven stof. De garen zijn zo in elkaar geweven dat de mazen te klein zijn voor de huisstofmijt en de allergenen (uitwerpselen) om er door heen te komen, waardoor ze opgesloten worden. Hierdoor kom jij niet meer in contact met de huisstofmijten en allergenen.

 • De hoezen verminderen allergeenuitstoot uit het bed met 98%1,2
 • Hierdoor verminderen jouw klachten
 • en wordt eventueel medicijngebruik verminderd (tot wel 50%)
 • Dit is wetenschappelijk bewezen
Cara C'air hoezen op bed

Verschillen tussen hoezen

Er zijn grote verschillen in kwaliteit en effectiviteit tussen de verschillende anti-allergie beddengoed merken in Europa3.

Zeer fijn geweven anti-allergie hoezen zijn veelvoudig getest. De onderzoeken laten zien dat deze stof effectief en comfortabel is2,3,4. Dit in tegenstelling tot niet geweven stoffen, die minder allergenen tegenhouden3.

Artsen en verpleegkundigen adviseren daarom ook te investeren in hoezen die je ook écht beschermen tegen de uitstoot van huisstofmijt allergenen.

Close-ups

Bekijk de werking van Cara C'air

Thumbnail hoe werkt CC video

Ervaringen met Cara C'air

Ik gebruik de anti-allergie hoezen al jaren en ben zeer tevreden met het resultaat. Het gaat dan om het tegengaan van allergische verschijnselen zoals rode ogen, niezen en jeuk of eczeem. De hoezen passen prima en zijn makkelijk aan te brengen. Wassen is ook geen probleem.

Gerwine

Ik heb jaren terug ook hoezen van Cara C'air besteld en de kwaliteit is uitstekend. Ook nu wederom goede kwaliteit en fijn materiaal. De prijs is het zeker waard.

Anoniem

Kort geleden heb ik op advies van een longverpleegkundige een kussen- en matrashoes besteld bij Cara C'air. De hoezen zijn van goede kwaliteit en passen goed. Ik merk dat ik 's ochtends niet meer met een verstopte neus wakker word, dus wat mij betreft missie geslaagd!

Annie
 • Vermindert klachten
  zoals huiduitslag en irritatie van de ogen

 • De beste werking en kwaliteit
  10 jaar garantie op de werking

 • Comfortabel
  Ademende, vocht doorlatende stof

Huisstofmijt terugdringen?

Hoe voelt Cara C'air?

De fijn geweven stof van Cara C’air is zacht, soepel, lichtgewicht en ademend. Je levert dus niet in op comfort. De stof laat koele lucht door en voert vocht snel en goed af, hierdoor ga jij niet (extra) zweten en maken schimmels geen kans. Dit in tegenstelling tot vinyl en plastic hoezen.

De hoezen van Cara C’air kraken niet, zo kun jij je nog eens lekker omdraaien. Cara C’air anti-allergie hoezen zijn duurzaam en van zeer hoge kwaliteit. Door de 25 jaar ervaring die wij hebben weten we dit zeker en daarom geven we 10 jaar garantie op onze producten.

Koop dus Cara C’air voor betere nachten en minder klachten!

Cara C'air voelt zacht

Hoe gebruik ik Cara C'air?

De anti allergie hoezen van Cara C’air zijn makkelijk te gebruiken.

Was vooraf eenmalig het dekbed op 60ºC. Laat het matras en kussen goed luchten. Stop je kussen, dekbed en/of matras in de hoes en rits deze dicht. Hier doe je dan je gebruikelijke beddengoed overheen.

Je kan de anti allergene hoezen wassen in de wasmachine op 60ºC. Dit hoeft maar twee keer per jaar. De uitgebreide gebruiksaanwijzing en wasvoorschriften zijn bijgesloten bij je bestelling.

Tip: Sla overdag het bed open om zo eventueel aanwezig transpiratievocht goed te laten verdampen.

 

Cara C’air huisstofmijt doden en verwijderen in de wasmachine werking
 • Al meer dan 25 jaar ervaring

 • Medisch hulpmiddel klasse 1

 • Wetenschappelijk bewezen

Wasvoorschriften

 • Wassen op 60ºC
 • Drogen op max 20ºC
 • Niet strijken
 • Niet bleken

Hoe krijg je het gewenste resultaat?

Alleen als je het volledige bed voorziet van anti huisstofmijt hoezen, krijg je het gewenste resultaat. Een volledige Cara C’air set bestaat uit een anti-allergie kussensloop, dekbedhoes en matrashoes. Slaap je in een tweepersoons bed? Dan is het belangrijk dat beide kanten van het bed voorzien worden van anti allergie beddengoed.

Anti-allergie hoezen zijn een essentieel onderdeel in de strijd tegen huisstofmijt, maar er zijn nog veel meer maatregelen die je kunt nemen. Vraag het gratis anti huisstofmijt stappenplan aan voor meer advies of lees meer over huisstofmijtallergie.

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen:

 1. Wickman, M., Nordvall, S.L., Pershagen, G., Korsgaard, J., Johansen, N. & Sundell, J. (1994) Mite allergens during 18 months of intervention. Allergy, 49, 114-119.

 2. Ehnert, B., Lau-Schadendorf, S., Weber, A., Buettner, P., Schou, C. & Wahn, U. (1992) Reducing domestic exposure to dust mite allergen reduces bronchial hyperreactivity in sensitive children with asthma. The Journal of Allergy and Clinical Immunology, 90(1), 135-138.

 3. Peroni, D. G., Ress, M., Pigozzi, R., Miraglia del Giudice, M., Bodini, A. & Piacentini., G. L. (2004) Efficacy in allergen control and air permeability of different materials used for bed encasement. Allergy, 59, 969-972.

 4. Vaughan, J. W., McLaughlin, T. E., Perzanowski, M. S. & Platts-Mills, T. A. E. (1999) Evaluation of materials used for bedding encasement: Effect of pore size in blocking cat and dust mite allergen. The Journal of Allergy and Clinical Immunology, 103(2), 227-231.

Deze bronnen kunt u terug vinden op de pagina Wetenschappelijk bewijs.

Wil je meer weten over Cara C'air?

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.