niesbuien door huisstofmijtniesbuien door huisstofmijt

Niesbuien in de ochtend? Oorzaak kan huisstofmijtallergie zijn

‘Hoe weet ik zeker of mijn niesbuien door allergie komen?’

Door je te laten testen door een arts. Ga allereerst naar je huisarts; die kan je allergie vaststellen, óf je doorverwijzen naar een specialist voor verder onderzoek.

Je kunt ook alvast de andere symptomen van huisstofmijtallergie checken. Als je er meerdere herkent, is de kans dat je het hebt groter.

‘Kan ik plotseling allergisch zijn voor huisstofmijt?’

Ja. Ook als je nooit eerder last hebt gehad, kun je ‘zomaar’ allergisch worden voor huisstofmijten.

‘Ik heb ook niesbuien in de nacht’

Dezelfde klachten kunnen ’s nachts de kop opsteken. Heel vervelend, want vaak duurt het daarna lang voordat je weer in slaap komt.

‘Ná het opstaan zijn mijn klachten vaak snel verdwenen. Hoe kan dat?’

Juist je slaapkamer is een hotspot voor huisstofmijt. De kleine wezentjes (die je met het blote oog niet kunt zien) houden van donkere, warme en vochtige omgevingen. Lees: je bed. Daarin leven letterlijk miljoenen huisstofmijten. Maar elders in huis komen ze ook voor; in stoffen meubelen, tapijten, stofnesten in je boekenkast, etc…

‘Wat kan ik doen tegen huisstofmijtallergie?’

Wanneer je zeker weet dat je allergisch bent voor huisstofmijt, is het zaak maatregelen te nemen. Te beginnen in je slaapkamer: daar zitten immers de meeste mijten.

Huisstofmijten doden gaat moeilijk, permanent doden is onmogelijk. Wél kun je hoezen kopen die de beestjes ‘opsluiten’. De anti-allergie kussenhoes, dekbedhoes en matrashoes zorgen ervoor dat hun uitwerpselen (allergenen) niet meer doorgelaten worden. Het zijn de allergenen die je allergische klachten veroorzaken (en dus in principe niet de huisstofmijt zélf).

Wil je goede kwaliteit hoezen? Bestel Cara C’air Anti Allergie hoezen

Naast goede anti-allergiehoezen is er nog veel meer wat je kunt doen. Op internet vind je daarover een hoop informatie en adviezen. Wij hebben die allemaal verzameld en overzichtelijk voor je op een rijtje gezet in ons gratis ‘Anti-huisstofmijt Stappenplan’.

Blijf er niet mee zitten

Veel mensen blijven te lang zitten met hun allergie. Dat hoeft niet; je kunt iets doen tegen allergische niesbuien en een loopneus in de ochtend!

Als je nog niet zeker weet wat je niesbuien veroorzaakt: raadpleeg je huisarts. Maar:

Weet je zeker dat je allergisch bent voor huisstofmijt?

Download het stappenplan en neem vandaag nog maatregelen.

Succes!

Wil je de niesbuien tegengaan?