Vergoeding vanuit aanvullend zorgpakket

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die de allergeendichte hoezen van Cara C’air vergoeden vanuit een aanvullend verzekeringspakket. Of je recht hebt op een vergoeding, hangt af van jouw persoonlijke situatie en de zorgverzekering die je hebt afgesloten. Informeer daarom vooraf bij jouw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor een vergoeding.

Op een aantal vergelijkingssites is meer informatie te vinden over de vergoedingen van verschillende zorgverzekeraars:

In hoeverre de informatie op deze vergelijkingssites actueel is, kunnen wij niet inschatten en garanderen.

Wordt Cara C’air niet vergoed door jouw zorgverzekeraar? Dan kun je het anti-allergie beddengoed ook eenvoudig online kopen, via onze webshop. Om daarna de zorgkosten wellicht van je inkomstenbelasting af te trekken.

Heb je vragen over de vergoeding?

Wij helpen graag verder bij vragen over een eventuele vergoeding van Cara C’air door zorgverzekeraars. Neem contact op met Cara C’air.

BAPSCARCARE vergoeding

Kosten voor hoezen aftrekken van de belasting

Hoewel een vergoeding dus lang niet altijd mogelijk is, is er een kans dat je (een deel van) de kosten wél kunt aftrekken van je inkomstenbelasting. Namelijk als zorgkosten. Dat werkt zo:

  • Zijn de kosten die je maakt lager dan € 700? Dan mag je € 350 aftrekken.
  • Zijn de kosten hóger dan € 700? Dan mag je € 875 aftrekken.
  • Deze bedragen mag je meetellen onder de aftrekpost ‘Extra kleding en beddengoed’.
  • Het bedrag dat je mag aftrekken, is ook de waarde die je moet gebruiken om te bepalen of je het drempelbedrag bereikt hebt (gebruik in die berekening dus niet je aankoopbedrag bij Cara C’air).

Drempelbedrag

Er is een drempelbedrag voor het aftrekken van de zorgkosten. Dit minimumbedrag is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Voor zorguitgaven lager dan het drempelbedrag ontvang je geen belastingteruggave. Lees hoe je het drempelbedrag kunt bepalen op de site van de Belastingdienst.

In de praktijk zit het voor de meeste mensen zo:

  • Koop je alleen Cara C’air beddengoed en heb je geen aanvullende zorgkosten? Dan blijf je in de meeste gevallen onder de drempelwaarde. In dat geval kun je de zorgkosten niet aftrekken van de inkomstenbelasting.
  • Heb je naast Cara C’air ook aanvullende zorgkosten? Dan is er een goede kans dat je de drempelwaarde wel haalt. In dat geval kun je voor het bedrag boven deze drempelwaarde een belastingteruggave aanvragen.

Voorwaarden

Naast het drempelbedrag stelt de Belastingdienst de volgende voorwaarden:

  • De uitgaven moeten een direct gevolg zijn van huisstofmijtallergie.
  • De allergie moet al minimaal 1 jaar vastgesteld zijn. Óf de allergie moet waarschijnlijk nog minimaal 1 jaar duren (dit is bij huisstofmijtallergie altijd het geval).
  • Je mag de zorgkosten alléén aftrekken van het jaar waarin je de hoezen hebt gekocht. Het kan niet met terugwerkende kracht.
  • Bekijk alle voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Let op: dit zijn de regels tot en met 2024. De Belastingdienst kan de hoogte van de bedragen en voorwaarden wijzigen voor 2025 en verder. Wij doen ons best om deze informatie zo actueel mogelijk te houden.

Heb je vragen over de aftrek van zorgkosten?

De aftrek van zorgkosten bestaat uit veel verschillende regels. Het zit daardoor vrij complex in elkaar. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met de Belastingdienst of met je persoonlijke belastingadviseur.

Niet vergoed en belastingaftrek niet mogelijk?

We weten dat anti-allergie hoezen niet goedkoop zijn. Althans, hoezen die écht een verschil maken voor jouw allergieklachten. Er zijn veel goedkopere ‘allergeendichte hoezen’ op de markt die nauwelijks effect hebben bij huisstofmijtallergie.

Ga veel liever voor hoezen met een bewezen werking en krijg waar voor je investering:

Allergeendichte hoezen van Cara C’air zijn gemaakt van materiaal waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen. Je kunt minder last van je klachten hebben, en 50% minder medicijnen slikken tegen je allergie!

Komt een grote uitgave even niet zo goed uit? Dan kun je jouw aankoop op onze website gespreid betalen, in 3 termijnen. Zónder rente.

Cara C’air: 10 jaar garantie

Om de investering te verzachten, geven wij 10 jaar volledige garantie op (de anti-allergiewerking van) al onze producten. De prijs moet je dus door 10 delen voor een goed beeld van je investering per jaar. En de kans is groot dat je veel langer dan 10 jaar doet met je hoezen!

De belastingaftrek krijg je niet één-op-één terug. Je trekt het bedrag af van het belastbare inkomen (in box 1). Dit betekent dat een aftrekpost van € 300 je helaas nooit € 300 in je portemonnee oplevert. Het hangt af van je belastingtarief in box 1 hoeveel geld je er wél mee bespaart.

Bij de aangifte en op de website van de Belastingdienst kun je zien hoeveel belasting je betaalt in box 1. Zie ook het rekenvoorbeeld op de site van de Belastingdienst.

Let op: Voor zorguitgaven tot het drempelbedrag ontvang je geen belastingteruggave.

De aftrek van zorgkosten doe je bij de aangifte van je inkomstenbelasting.

Je mag de zorgkosten alléén aftrekken van het jaar waarin je de hoezen hebt gekocht. Dus: Heb je in 2020 anti allergiehoezen gekocht? Dan doe je dat bij de aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020.

Meer informatie kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Er staat ook een vrij heldere uitleg op de website van de Consumentenbond.

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.