Behandeling tegen huisstofmijtallergie

Is er een effectieve behandeling tegen huisstofmijtallergie? Dat zetten we hieronder voor je op een rij, waarbij we feiten van fabeltjes scheiden.

Om alvast één fabeltje uit de weg te ruimen: vooralsnog kun je niet ‘genezen’ van huisstofmijtallergie. Er bestaat geen medicijn, therapie of dieet waarmee je voorgoed klachtenvrij bent.

Natuurlijk zijn er wel middelen die ervoor zorgen dat je minder last hebt van de symptomen. Ook kun je de huisstofmijt zelf bestrijden.

Hieronder kom je erachter wat je allemaal kunt gebruiken bij allergie voor huisstofmijt.

Behandeling tegen huisstofmijtallergie

Voorkomen is beter dan genezen

In het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan vind je alles wat helpt tegen huisstofmijt. In één helder overzicht krijg je alle tips van echte kenners. De Vereniging van Allergie Patiënten, artsen en verpleegkundigen werkten er aan mee.

  • Alle bewezen maatregelen

  • Voor je hele huis

  • Download gratis en start direct

Medicijnen

Medicatie tegen huisstofmijt is bedoeld om je klachten te onderdrukken (zoals ontstoken ogen, loopneus en jeuk). Dit noemen we ook wel ‘antihistamine’. Een voorbeeld hiervan is cetirizine.

Als je antihistamine slikt, is de werking uiteraard tijdelijk. Je zult de pillen keer op keer moeten innemen om minder last van huisstofmijtallergie te hebben. Daarnaast kun je ook last hebben van bijwerkingen, zoals vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, droge mond en misselijkheid.

Er zijn ook andere middelen tegen huisstofmijtallergie, zoals een neusspray. Maar ook in dat geval gaat het zeker niet om ‘genezing’, maar om onderdrukking van je klachten.

Lees verder over hoe je minder huisstofmijtallergie medicijnen hoeft te slikken.

Immunotherapie

Bij immunotherapie maak je je immuunsysteem tolerant voor de stoffen waar je allergisch voor bent. Het effect is van tevoren moeilijk te voorspellen. Maar je na de therapie kunt minder tot geen last meer hebben van je klachten.

Immunotherapie wordt op verschillende manieren gegeven: soms moet je tabletten slikken, en soms gaat het via een prik.

Het nadeel van deze therapie is dat het behoorlijk intensief is en je er lang mee bezig bent.

Homeopathie

Behalve de gangbare medicijnen, zijn er ook homeopatische middelen tegen huisstofmijt. Mensen kiezen hier vaak voor omdat dit een ‘natuurlijke behandeling’ zou zijn en ze liever geen ‘chemische pillen’ innemen.

Het is waar dat veel mensen zeggen baat te hebben bij homeopathie, ook als het om allergieën gaat. Maar de werking is nooit wetenschappelijk aangetoond.

Acupunctuur

Een andere alternatieve behandeling tegen huisstofmijtallergie is acupunctuur. Ook hierover bestaan positieve verhalen, hoewel er maar heel weinig objectieve bronnen te vinden zijn.

Helaas wordt acupunctuur meestal ook niet vergoed door de verzekering. Dus deze behandeling kan relatief veel kosten, afhankelijk waar je de acupunctuur laat doen.

Voeding

Over voeding is niet of nauwelijks bekend dat het kan helpen bij huisstofmijtallergie. Er bestaat geen enkel dieet waarvan bewezen is dat het een positief effect heeft. Dus is ons advies: zoek naar andere manieren om je allergie te behandelen.

Anti-allergiehoezen

Wij verkopen anti-allergiehoezen tegen huisstofmijtallergie. Dit kun je geen ‘behandeling’ noemen, maar is wél bewezen effectief.

Het is ook een heel eenvoudig middel: het enige wat je hoeft te doen, is onze hoezen om je matras, kussen en dekbed te ritsen. En dáár overheen weer je normale dekbedhoezen.

Het effect? Dat de allergenen die de huisstofmijt vanuit je bed uitstoten, niet meer in de lucht komen. Die worden namelijk tegengehouden door de hoezen.

Hoe dat precies werkt? Lees het hier.

Conclusie: wat is de beste behandeling tegen huisstofmijtallergie?

Van alle hierboven besproken behandelingen, zijn er maar 3 die wetenschappelijk onderbouwd werken:

Met name de combinatie van hoezen met medicijnen werkt goed en op korte termijn: je zult nog maar weinig last hebben van je klachten.

Veel van onze klanten vertellen zelfs dat ze dankzij Cara C’air helemaal geen medicijnen meer hoeven te slikken.

Cara C'air Anti-Huisstofmijt Stappenplan
Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Het praktische stappenplan tegen huisstofmijt.

  • Alle bewezen maatregelen
  • Voor je hele huis
  • Download gratis en start direct
Yol Houtstra
Heb je een vraag? Vraag het Yol!

Stel me al jouw vragen over anti-allergie beddengoed en huisstofmijt allergie.

  • 25 jaar ervaring
  • Dé allergiehoezen specialist
  • Productmanager Cara C'air
Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.