Huisstofmijtallergie tips

Heb je last van huisstofmijtallergie? Dan kun je op veel manieren je klachten verminderen. Zo vind je op het internet veel verschillende huisstofmijtallergie tips. Je komt ook allerlei producten tegen die huisstofmijt bestrijden.

Maar hoe weet je nu wat écht werkt? Hier vind je meerdere tips waarmee je écht verschil maakt!

Download het Anti-Huisstofmijt Stappenplan voor al onze tips!

Last van huisstofmijtallergie? Tips die hét verschil maken

De meest effectieve stap die je kunt zetten om je klachten van je huisstofmijtallergie te verminderen, is saneren. Dit betekent dat je jouw huis zo stofvrij mogelijk maakt.

Je gaat de strijd aan met huisstofmijt door jouw huis zo onaangenaam mogelijk voor ze te maken. Dit kan een intensieve schoonmaak zijn, maar je kunt ook beginnen met simpele stappen.

Deze stappen spelen allemaal in op de favoriete leefomgeving van huisstofmijten. Ze houden bijvoorbeeld van vocht, warmte en een donkere omgeving.

De belangrijkste tips tegen huisstofmijt:

  • Zet dagelijks alle ramen wijd open voor minimaal 30 minuten
  • Laat je gordijnen overdag open om zonlicht binnen te laten
  • Maak je bed niet op, maar sla je beddengoed juist open
  • Was je beddengoed wekelijks op 60 graden
  • Was regelmatig je kussens en dekbed of gebruik anti-allergie hoezen
  • Stof met een vochtige doek en stofzuig meerdere keren per week

Met deze huisstofmijtallergie tips zorg je voor meer licht en ventilatie, hetgeen waar huisstofmijten een hekel aan hebben. Hierdoor vermindert het aantal huisstofmijten én adem je dus minder allergenen in!

Huisstofmijt bestrijden

Bekijk de tips

Thumbnail CC video

Alle tips tegen huisstofmijt op een rij

Huisstofmijt bestrijden: hoe houd je het vol?

Huisstofmijt aanpakken is een constante strijd. Een grondige en consistente schoonmaak is het best, maar is voor velen lastig vol te houden. Er zijn namelijk veel maatregelen die je kunt nemen, die ook nog eens veel tijd en energie vragen. Waar begin je en hoe houd je het saneren vol?

Je begint met saneren op de belangrijkste plekken en met de meest eenvoudige stappen. Als je ons Anti-huisstofmijt Actieplan volgt, weet je zeker dat je begint met de stappen die het meeste verschil maken. Volgens het plan begin je namelijk in je bed en slaapkamer. De eerste stappen kosten ook weinig energie en tijd.

Verder kun je het stappenplan blijven volgen door het steeds meer uit te breiden. Weet je even niet meer wat je precies allemaal kunt doen? Dan kun je het direct teruglezen. Download het gratis Anti-huisstofmijt Actieplan  en ontdek het verschil van saneren!

Start de aanpak van huisstofmijt in je bed

Wil je het bestrijden van huisstofmijt minder tijdrovend en effectiever maken? Kies er dan voor om te investeren in goede anti-allergie hoezen. Kies bijvoorbeeld voor de anti-allergie hoezen van Cara C’air. De werking van onze hoezen is wetenschappelijk bewezen. Je vermindert de uitstoot van allergenen in je bed direct met 98%.

Met Cara C’air anti-allergie hoezen is het niet meer nodig om jouw kussen en dekbed wekelijks te wassen. Je voorkomt namelijk dat de allergenen vanuit je kussen, matras en dekbed vrijkomen. Zo adem je minder allergenen in terwijl je slaapt.

Bovendien is het voldoende om deze anti-allergie hoezen slechts twee keer per jaar te wassen. Hierdoor hoef je jouw kussen en dekbed ook minder vaak te wassen. Het is alleen nodig om je beddengoed wekelijks in de wasmachine te doen.

Cara C'air anti-allergiehoezen

Welke maatregelen tegen huisstofmijtallergie kun je beter vermijden?

Zodra je jouw allergie opzoekt op het internet, kom je verschillende tips en producten tegen. Veel tips vragen tijd en energie van je. Je komt ook veel tips tegen die wij afraden, omdat ze niet effectief of bewezen zijn. Hetzelfde geldt voor anti-huisstofmijt producten.

Bestrijdingsmiddelen

Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen te vinden die huisstofmijten in bed en op andere plekken doden. Denk hierbij aan spray, speciale stofzuigerzakken en andere chemicaliën. We raden je af om producten met chemicaliën in je bed te gebruiken. Je slaapt er namelijk zelf ook in. Van veel andere oplossingen is de werking niet bewezen. Lees meer over de bewezen werking van Cara C’air.

Stoom

Je kunt je bed of matras ook behandelen met een stoomapparaat. Dit kan effectief zijn, maar maakt je matras ook vochtig. Huisstofmijten gaan dood bij een temperatuur van 60 graden, maar houden van vocht.

Wasmiddel

Wasmiddelen die allergenen verwijderen, zijn vaak overbodig. Was je beddengoed simpelweg op 60 graden en huisstofmijten gaan dood. De allergenen worden door het water uit de stof gespoeld.

Steek je energie in bewezen huisstofmijtallergie tips

Als je jouw allergieklachten wil verminderen, wil je niet iets doen wat schadelijk is voor je gezondheid. Kies ook voor bewezen maatregelen tegen huisstofmijt, zodat je geen energie verspilt.

De maatregelen in het Anti-huisstofmijt Actieplan kun je altijd veilig uitvoeren. Hierin vind je namelijk tips van verschillende specialisten. De Vereniging van Allergie Patiënten en verschillende allergie-professionals hebben meegewerkt aan het Actieplan.

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu downloaden

Daarnaast hebben we nog veel meer adviezen en tips om huisstofmijt te bestrijden. Die hebben we allemaal gebundeld in 1 overzichtelijk gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan.

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Alle bewezen maatregelen

  • Voor je hele huis

  • Je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Download het gratis Stappenplan

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.