Cara C'air blog ervaring moeder en dochterCara C'air blog ervaring moeder en dochter

De ervaring van een moeder en dochter met Cara C’air

Marleen Schouten heeft een lichte huisstofmijtallergie. Ook haar achtjarige dochter blijkt allergisch. De kno-arts schrijft haar dochter medicatie voor, maar Marleen wil liever niet dat ze die gaat gebruiken vanwege mogelijke bijwerkingen. Marleen gaat op zoek naar een alternatief. Ze komt (opnieuw) uit bij Cara C’air hoezen. Door het gebruik van de anti-allergie matrashoes, dekbedhoes en kussensloop heeft haar dochter de medicatie niet nodig.

Hoe wist je dat je een huisstofmijtallergie had?

Ik had al jaren klachten. Vooral in de herfst en de winter had ik last. Bij het wakker worden was mijn neus verstopt en moest ik niezen. Ik gebruikte bijna een halve doos tissues per dag. Hier wilde ik vanaf.

Zo’n 25 jaar geleden heb ik mij laten testen. Ik bleek een lichte huisstofmijtallergie te hebben. Ik ben toen voor het eerst Cara C’air anti-allergie hoezen gaan gebruiken. Het hielp direct.

Na enige tijd ben ik gestopt met de hoezen, waarna de klachten terugkwamen. Geen ernstige klachten, maar wel vervelend.”

Waarom heb je opnieuw huisstofmijt hoezen gekocht?

“Pas toen mijn dochter ook allergisch bleek, ben ik zelf ook weer hoezen gaan gebruiken. Mijn achtjarige dochter kreeg medicatie voorgeschreven tegen haar huisstofmijtallergie. Ik vond het maar niks dat ze op zo’n jonge leeftijd al medicijnen moest gebruiken.

Ik heb daarom advies gevraagd. Mijn huisarts zei dat ik geen hoezen hoefde te kopen omdat de werking ervan niet is aangetoond. Maar ik dacht: hoe kan het dan dat zoveel mensen er wel baat bij hebben? We hebben ze toen toch gekocht.”

Waarom heb je gekozen voor Cara C’air?

“Ik kon mij nog herinneren dat ik zelf minder last had toen ik nog wel met hoezen sliep. En ik besloot op het label van mijn oude hoezen te gaan kijken. Ze waren van Cara C’air.

Ik ben toen op het internet gaan vergelijken. Ik koos uiteindelijk toch weer voor Cara C’air omdat ik in deze hoezen het meeste vertrouwen had. De professionele uitstraling, de goede reviews en de aanbeveling van longverpleegkundigen.”

Waarom ben je destijds tijdelijk gestopt met de hoezen?

“Ik had lichte klachten en ik vond de stof toen minder fijn. Maar dat was 25 jaar geleden. In de reviews las ik dat de stof door de jaren heen was verbeterd. Daar ben ik het zeker mee eens. De stof is zachter en minder glad waardoor het fijner is in gebruik.

Ik heb nieuwe kussen-, dekbed- en matrashoezen gekocht voor drie bedden. De helft omtrekken heeft geen zin, dus heb ik alles in één keer gedaan.”

Hoe gaat het nu de huisstofmijtallergie van je dochter?

“Sinds mijn dochter met de Cara C’air hoezen slaapt, heeft ze vrijwel geen klachten meer. Ze heeft de medicatie nooit gebruikt. Daar ben ik heel blij mee.”

En je eigen klachten?

“Ik gebruik de hoezen nu al bijna een jaar en ben erg tevreden. Soms ervaar ik in de herfst en winter nog wel milde klachten. Maar dat komt misschien ook omdat huisstofmijt niet alleen in je bed zit.

Het is niet zo dat je wanneer je hoezen gebruikt je verder niets meer hoeft te doen. Het is belangrijk om je huis stofvrij te houden.

Ik overweeg of ik ook hoezen laat maken voor mijn stoffen bank. Het beddengoed helpt namelijk echt.”

Wil je weten hoe je huisstofmijt kunt aanpakken?

Huisstofmijtallergie is geen pretje. Je wil het liefst van al je klachten af. En bent bereid om daar van alles aan te doen. Maar waar in huis begin je? En wat helpt er nou echt?

Vraag het stappenplan aan

  • Het stappenplan is gratis!

  • Je kunt direct aan de slag

  • Het boekje bevat praktische tips

Ervaringen van andere Cara C'air gebruikers

Mijn zoon heeft al van jongs af aan last van huisstofmijtallergie. De kussenhoes en overtrek zorgen ervoor dat hij geen last meer heeft. Cara C’air is duurder in prijs, maar van betere kwaliteit.

Bep

We zijn erg tevreden met de anti-allergie hoezen die we hebben gekocht. Mijn zoon heeft beduidend minder last van hoesten en geïrriteerde ogen.

José Houtman

De Cara C’air hoezen hebben hun diensten bewezen. Eén van onze kinderen had elke ochtend vreselijke aanhoudende niesbuien. Zodra hij uit bed was gingen deze niesbuien weer over. Mijn eerste idee: allergisch voor huisstofmijt. Na aankoop van Cara C’air is dit opmerkelijk verbeterd. Hij heeft zo goed als geen niesbuien meer, dus we zijn zeer tevreden over dit product!

Heidi

Wil jij ook een oplossing voor je huisstofmijt klachten?