kind in bedkind in bed

Huisstofmijtallergie bij baby en kind

Huisstofmijtallergie symptomen bij kinderen & baby’s

Ga naar de huisarts wanneer je baby of kind (chronisch) last heeft van:

 • Benauwdheid
 • Piepende ademhaling
 • Astma
 • Eczeem
 • Jeuk
 • Hoesten
 • Verstopte neus
 • Niesbuien
 • Jeukende en tranende ogen

Wanneer inderdaad huisstofmijtallergie is vastgesteld bij je baby of kind, zal je van de huis- of kinderarts zeker het advies krijgen om prikkels bij je kind te voorkomen.

Bij huisstofmijtallergie betekent dat: je huis saneren. Oftewel, je huis zó aanpassen dat huisstofmijt:

 1. Minder aanwezig is in huis.
 2. Minder kans heeft om uitwerpselen (allergenen) in de lucht te verspreiden.

Minder huisstofmijt in je woning: 7 tips om te beginnen

Met onderstaande tips kun je snel en makkelijk beginnen wanneer je kind allergisch is voor huisstofmijt. Maar let op: dit is slechts het topje van de ijsberg. Je kunt (en moet) veel meer doen om prikkels te voorkomen.

 1. Als iemand in huis rookt: niet meer doen
 2. Stofzuig zo vaak mogelijk, het liefst iedere dag
 3. Ventileer je huis zo goed mogelijk (dagelijks een half uur)
 4. Zet geen boekenkast in slaapkamers en de woonkamer
 5. Zorg voor zo veel mogelijk zonlicht in huis
 6. Was beddengoed iedere week op 60 graden
 7. Geef je kind zo min mogelijk stoffen knuffels. Was wél aanwezige knuffels eveneens regelmatig op 60 graden

De gouden tip voor de kinderkamer & babykamer: anti-allergie hoezen

Van iedere huisstofmijtallergiespecialist zul je horen dat de slaapkamer dé plek is om te beginnen met saneren. In het bed van je baby of kind, de plek waar hij of zij de meeste tijd per dag doorbrengt, zitten miljoenen huisstofmijten die constant allergenen (hun uitwerpselen) uitstoten. Die komen in de lucht, waarna je kind ze inademt. Dát is wat de allergie veroorzaakt.

Je kunt huisstofmijt doden door beddengoed te wassen op 60 graden. Maar daarna zijn ze snel weer terug. Bovendien: ook in het matras zitten talloze mijten, en die stop je niet zo makkelijk in de wasmachine. Je kunt natuurlijk een nieuw matras kopen, maar ook dat is slechts een zeer tijdelijke oplossing.

Daarom kun je het beste anti-allergie hoezen kopen. Hoezen voor het matras, dekbed en kussen, die huisstofmijten als het ware ‘opsluiten’. Hun uitwerpselen komen voor 98% niet door de hoezen heen, en komen dus ook niet in de lucht. Je baby of kind kan ze niet inademen, en heeft er dus veel minder last van. Dit scheelt niet alleen veel van de klachten, maar ook 50% van de medicijnen die je kind nodig heeft!

De werking van Cara C’air-hoezen is wetenschappelijk bewezen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar de werking daarvan is veel minder, vaak zelfs verwaarloosbaar.

De investering in kwaliteitshoezen is het geld meer dan waard! Bovendien heb je 10 jaar garantie op de hoezen, dus de kosten per jaar vallen ontzettend mee.

Je huis saneren: download ons gratis stappenplan!

Bovenstaande tips zijn slechts het begin van de strijd tegen huisstofmijten. Er is veel wat je kunt doen, maar niet alles is even makkelijk of goedkoop. Daar kunnen we niets aan doen. Wat we wél kunnen doen is je overzicht geven: wat moet je doen, hoe moet je dat doen en waar moet je beginnen?

Op internet vind je talloze tips. Wij hebben die gebundeld, de mythes er uitgefilterd, en er een stap-voor-stap-plan van gemaakt: Download nu ons gratis Anti-Huisstofmijt Actieplan!