rode ogen na het slapen door allergierode ogen na het slapen door allergie

Rode ogen na het slapen door allergie

Waarschijnlijk ben je allergisch voor huisstofmijt. Enorm vervelend, maar je kunt er gelukkig veel tegen doen. In dit artikel lees je wát.

Laat je allergie vaststellen

Hierboven schreven we het al: we vermoeden dat je last hebt van huisstofmijtallergie. Maar dat weet je pas zeker wanneer je dit laat vaststellen. Dat kan alleen via je huisarts. Die kan je met een eenvoudige allergietest zekerheid geven.

Waarom heb je eigenlijk júist ’s ochtends last van rode ogen?

In je bed zitten ze er met miljoenen tegelijk: huisstofmijten. Ze gedijen het best in donkere, warme, vochtige omgevingen. 3 omstandigheden die alle van toepassing zijn op je bed.

Al die mijten produceren ontelbare minuscule uitwerpselen. Die komen als stofjes in de lucht. Jij ademt ze ’s nachts in. Dít zijn de allergenen die je allergie triggeren. Je bent dus strikt gezien niet allergisch voor huisstofmijt zélf.

De microscopische beestjes komen overal in je huis voor. Maar je bed is de absolute hot spot.

Wordt je allergie inderdaad bevestigd?

Dan is je slaapkamer dé plek om je strijd tegen huisstofmijt te starten. Als je die slag wint, heb je véél minder last van rode ogen in de ochtend. Inclusief al die andere irritante allergie-klachten.

Tip: download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan voor nog meer tips en adviezen. 

Zorg dat je deze stappen doorloopt:

1. Gebruik de medicijnen die je arts je voorschrijft

Het geneest je natuurlijk niet van je allergie. Maar het zorgt er wel voor dat je minder last hebt van rode ogen en andere klachten na slapen.

2. Vervang je matras

Zeker wanneer je matras wat ouder is (rond 10 jaar), is het een goed idee die te vervangen. Zo reken je in één keer af met talloze mijten. Natuurlijk: ook in je nieuwe matras komen ze. Maar je begint in ieder geval met een schone lei.

3. Was je beddengoed iedere 6 weken op 60 graden

Huisstofmijt gaat dood bij 60 graden. Was dus je (hoes) lakens elke week en dekens en kussens minimaal iedere 6 weken op die temperatuur. Doe hetzelfde met knuffels en andere stoffen voorwerpen om en rond je bed.

4. Sla overdag je beddengoed terug

Zorg dat je iedere dag je beddengoed terugslaat tot het voeteneind; huisstofmijt houdt niet van zonlicht. Bovendien kan zo de warmte goed weg.

5. Gebruik goede anti-allergie beddenhoezen

Huisstofmijt kun je niet permanent doden, met geen middel. Ze komen altijd weer terug. Bovendien zijn chemische bestrijdingsmiddelen óók ongezond voor jou en/of je kinderen.

Maar wat je wel kunt doen: huisstofmijt opsluiten.

Dat kan met anti-allergie hoezen van hoge kwaliteit. Die zijn zó fijn geweven van hoogwaardig materiaal, dat wel 98% van de uitwerpselen tegengehouden worden. Stel je eens voor hoeveel dat scheelt! Dat is onderzocht, overigens:

  • veel minder last van je klachten
  • 50% minder gebruik van medicijnen

Anti-allergie hoezen van Cara C’air

Hoezen van Cara C’air zíjn geproduceerd volgens de hoge standaard van de hoezen die gebruikt zijn in het onderzoek. We hebben hoezen voor je hele bed: een anti-allergie kussensloop, dekbedhoes en matrashoes.

Toegegeven: het is een investering; deze hoezen kosten meer dan gewone hoezen, of anti-allergie hoezen van lage kwaliteit. Maar je hebt er 10 jaar plezier van: dat is namelijk de garantie die wij op jouw hoezen geven.

Bekijk het Cara C’air Anti Allergie Beddengoed

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu aanvragen

Meer tips om huisstofmijt terug te drinkgen? Wij hebben alle adviezen en tips gebundeld in 1 overzichtelijk Anti-Huisstofmijt Stappenplan:

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Het stappenplan is gratis!

  • Je kunt direct aan de slag

  • Het boekje bevat praktische tips

Download het gratis stappenplan

Rode ogen door huisstofmijtallergie verhelpen

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.