CaraCair huisstofmijtactieplanCaraCair huisstofmijtactieplan

Wat is de beste manier om huisstofmijt te bestrijden?

Bestrijdingsmethoden die we afraden

Omdat de werking niet bewezen is, en ze niet gebaseerd zijn op feiten.

1. Sprays

Op internet vind je verschillende sprays tegen huisstofmijt. De werking ervan is echter niet bewezen. Wees ook voorzichtig met dit soort bestrijdingsmiddelen in je bed; je slaapt er immers zelf ook iedere nacht. Bovendien zijn er betere manieren om mijten te doden. (Zie verderop)

2. Stoom

Soms wordt aangeraden huisstofmijt met stoom te doden. Hoewel dat deels kan werken (mijten sterven bij 60 graden), is het toch geen goed idee: mijten gedijen bij hoge luchtvochtigheid. En die creëer je met stoom.

3. Wasmiddel

Op sommige websites kun je speciaal huisstofmijt dodend of allergeen verwijderend wasmiddel vinden. Dit is echter onnodig, mijten sterven namelijk bij 60 graden. Gebruik daarom gewoon je normale wasmiddel en/of wasverzachter.

4. Bestrijdingsmiddelen

Naast sprays zijn er allerlei andere middelen tegen mijten. Van speciale stofzuigerzakken en luchtfilters, tot chemische middelen en oliën. Naast dat het onwenselijk is om chemische middelen te gebruiken in je bed, is er een ander belangrijk bezwaar: de werking van deze middelen is NIET bewezen.

Bestrijdingsmethoden die we aanraden

Omdat ze BEWEZEN werken om huisstofmijtallergie klachten terug te dringen. Gebaseerd op feiten!

1. Wassen op 60 graden

Huisstofmijt sterft bij 60 graden. Dit is een feit. Dus: stop alles op, om en rond je bed dat klein genoeg is, in je wasmachine. Was op 60 graden en je bent weer (even) van ze af.

Alles dat niet past, zoals je matras, moet je vervangen. Zéker als het een oud(er) matras is (10 jaar of meer).

Let op: huisstofmijten keren altijd terug. Permanent doden is onmogelijk. Wát andere aanbieders van bestrijdingsmiddelen ook beweren. Was daarom iedere week je lakens en overtrekken en iedere 6 weken je kussen en dekbed e.d. opnieuw.

2. Licht en luchten

Huisstofmijten houden van duisternis, vocht en warmte. 3 dingen die je tegengaat door eenvoudigweg:

  • Iedere dag je slaapkamerramen een half uur open te zetten. Zo wijd mogelijk. Hoe kouder het in je slaapkamer wordt, hoe beter.
  • Iedere ochtend je beddengoed terug te slaan tot het voeteneind. Zo valt er natuurlijk licht op je bed.

Zo dood je mijten op natuurlijke wijze. En planten ze zich minder snel voort.

3. Anti-allergiehoezen

Verreweg de beste manier om in één keer af te rekenen met huisstofmijt, is allergeendichte anti-allergiehoezen. De naam zegt het al: allergeendicht. Het betekent simpelweg dat de uitwerpselen van de mijten (de allergenen waar jij allergisch voor bent) bijna niet meer in de lucht komen.

Je sluit huisstofmijten dus als het ware op.

De werking van dergelijke hoezen is bewezen. Mits ze voldoen aan de standaard die gebruikt is voor het onderzoek. Zoals het Anti Allergie hoezen van Cara C’air.

Download ons Anti-Huisstofmijt Actieplan

CaraCair huisstofmijtactieplan

Op internet vind je dus een hoop zin en onzin om huisstofmijt te bestrijden. In dit artikel hebben we de informatie al een klein beetje geschift voor je. Maar we hebben iets nóg mooiers voor je: ons Anti-Huisstofmijt Actieplan.

In het plan staan alle BEWEZEN tips voor je op een rij, per kamer van je woning. Zo kun je gericht aan de slag om je huis zo mijtvrij mogelijk te maken.

Veel succes in je strijd tegen je allergie!
banner actieplan aanvragen