anti allergie beddengoedanti allergie beddengoed

Welk huisstofmijtallergie beddengoed voor mijn boxspring?

“Ik heb een boxspring-bed, dus 2 matrassen op elkaar, én een topper! Hoe ga ik mijn bed beschermen tegen huisstofmijt?” Deze vraag kwam van een van de klanten van Cara C’air. Onze specialist Yol geeft antwoord.

Een boxspring-bed beschermen bij huisstofmijtallergie is best een uitdaging. Het is een dubbel zo hoog bed, met soms een stoffen onderkant. En hoe werkt dat met een topper er bovenop? Hieronder beschrijft Yol hoe je elk deel van je bed beschermt.

Tip: download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan voor nog meer tips en adviezen.

Onderkant boxspring

Het onderste matras met de pootjes eraan, kun je niet beschermen met beddengoed. Vaak is dit gemaakt van skai-leer. In dat geval kan je het afnemen met een vochtige doek. Het schoonhouden is de eerste stap in het verminderen van huisstofmijt.

Bij een stoffen onderkant van een boxspring-bed is het een kwestie van vaak stofzuigen. Huisstofmijt is dol op stoffen meubelen, omdat ze stof en huidschilfers eten. Deze zitten vaker en meer aan stoffen meubelen ‘geplakt’, dan aan bijvoorbeeld skai-leer (of andere materialen).

Anti-huisstofmijt beddengoed voor jouw boxspring

Het tweede matras van jouw bed kun je wel inpakken met een anti-huisstofmijthoes. Als je er een topper bovenop hebt liggen, moet je deze ook inpakken. Alleen de topper inpakken heeft geen zin, omdat er alsnog veel huisstofmijt-allergenen in het tweede matras zitten.

Het matras en de topper allebei inpakken is een goed idee. Je kan twee aparte hoezen gebruiken maar er ook voor kiezen om beide in één hoes te verpakken. Je hebt dan wel een grotere maat hoes nodig.

Op maat gemaakt beddengoed

Om je topper en tweede matras in één hoes in te pakken, is best een karwei. Gelukkig hoeft dit maar twee keer per jaar! Je normale beddengoed gaat over het anti-huisstofmijt beddengoed heen. Wij raden aan om je normale beddengoed één keer per week op 60 graden te wassen, voor zo min mogelijk huisstofmijtallergie-klachten.

Het is belangrijk dat je de juiste afmetingen hebt voor het inpakken van je matras. Als je matras en topper samen dikker zijn dan 20 cm, dan heb je een op-maat-gemaakte hoes nodig.

Cara C’air biedt als enige speciaal op-maakt-gemaakt anti-huisstofmijtbeddengoed. Zo kun jij je topper én tweede matras inpakken, om minder last te hebben van huisstofmijtallergie.

Voor de ideale nachtrust raden wij ook aan om je dekbed en kussens te beschermen met anti-huisstofmijt beddengoed. Als je matras (i.c.m. topper) 20 cm of dunner is, kun je een anti-huisstofmijt beddengoed set met 20% korting bestellen.

Heb je nog vragen? Stel ze aan Yol, onze huisstofmijtallergie-expert en Cara C’air product manager.

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu aanvragen

Huisstofmijtallergie is geen pretje. Wil je weten wat je allemaal kan doen om huisstofmijt aan te pakken? Wij hebben alle adviezen en tips gebundeld in 1 overzichtelijk Anti-Huisstofmijt Stappenplan.

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Het stappenplan is gratis!

  • Je kunt direct aan de slag

  • Het boekje bevat praktische tips

Download het gratis stappenplan

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.