snotneussnotneus

Hoe kom je van huisstofmijt af? 3 bewezen tips

Heb jij last van huisstofmijtallergie? Neem dan maatregelen tegen deze kleine, spinachtige wezens. Hoe minder uitwerpselen (allergenen) in de lucht dwarrelen die jij vervolgens inademt, hoe minder allergische klachten je krijgt. Dit resulteert weer in het gebruik van minder anti-allergie medicijnen die je nodig hebt voor de klachten.  

Maar waar begin je de strijd tegen huisstofmijten? Daar is een duidelijk antwoord op: begin in de slaapkamer en dan met name je bed. Dat is namelijk dé plek in huis waar de meeste huisstofmijten zitten. Ook is het de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. 

Er zitten letterlijk miljoenen huisstofmijten in je matras en beddengoed. Huisstofmijt volledig verwijderen gaat niet lukken. Maar als je van die miljoenen die je wel verwijdert (bijna) geen last meer hebt, heb je een belangrijke slag gewonnen. En dat is eenvoudiger dan je denkt. Hier volgt een mini-strijdplan in 3 stappen: 

Tip: download gratis het Anti-Huisstofmijt Stappenplan voor nog meer tips en adviezen!

Stap 1: Vervang je matras

Vervang je matras elke 10 jaar voor een nieuwe. Wanneer je huisstofmijt uit je matras weet te verwijderen, haal je letterlijk miljoenen huisstofmijten uit je woning.

Stap 2: Was je kussens en dekbedden elke 6 weken op 60 graden

Huisstofmijten overleven niet bij een temperatuur van 60 graden. Als je minimaal elke 6 weken alle dekbedden en kussens op die temperatuur wast, scheelt dat enorm in de verspreiding van allergenen. Maar let op: de huisstofmijten zitten al snel weer in je beddengoed, en bovendien zitten veruit de meeste in je matras. 

Stap 3: Schaf Cara C’air anti-allergie hoezen aan

Onmisbaar voor iedereen met huisstofmijtallergie: Cara C’air anti-allergiehoezen. Met ons anti-allergie beddengoed dring je de uitstoot van allergenen door huisstofmijt in één keer met 98% terug. De allergenen komen niet of nauwelijks door de stof heen. Jij hebt er dan voorlopig geen last meer van. 

Er zijn goedkopere ‘anti-allergie’-hoezen, maar die zijn minder effectief en comfortabel als onze wat duurdere hoezen. Niet voor niets adviseren artsen, verpleegkundigen en het Longfonds hun patiënten altijd om te investeren in goede hoezen die je écht beschermen tegen de uitstoot van allergenen door huisstofmijten. Voorzie je hele bed van deze hoezen: zowel een anti-allergie dekbedhoes, kussensloop en matrashoes. 

De werking van Cara C’air anti-allergiehoezen is wetenschappelijk bewezen.  

Bestrijd huisstofmijt in je hele huis!

Heb je bovenstaand stappenplan doorlopen voor je bed? Dan kun je nog een aantal stappen nemen om huisstofmijten in de rest van je woning terug te dringen. Hoe meer maatregelen je neemt, hoe minder last je hebt van je klachten. 

Online staat het vol met tips tegen huisstofmijt. Wat werkt écht, en wat niet? En wat is de juiste volgorde? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet in ons gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan. Dit stappenplan is ontwikkeld in samenwerking met artsen, verpleegkundigen en verenigingen. Kortom professionals op het gebied van allergieën. Je kunt het stappenplan gratis downloaden

Zoals gezegd begin je met je bed, maar dat is pas het begin…

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu aanvragen

Pak huisstofmijt aan met de beste tips en adviezen uit het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan:

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Alle bewezen maatregelen

  • Voor je hele huis

  • Je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Download het gratis stappenplan

Zo kom je van huisstofmijt af:

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.