snotneussnotneus

Hoe kom je van huisstofmijt af?

Als je huisstofmijtallergie hebt, is het van groot belang om maatregelen te nemen tegen de kleine, spinachtige wezens. Hoe minder de uitwerpselen (allergenen) van huisstofmijt in de lucht dwarrelen en jij ze inademt, hoe minder allergische klachten je hebt. En hoe minder anti-allergie medicijnen je nodig hebt om die te onderdrukken.

Maar waar begin je de strijd tegen huisstofmijten? Daar is een duidelijk antwoord op: begin in de slaapkamer en dan met name je bed. Dat is namelijk dé plek in huis waar de concentratie huisstofmijten het grootst is, en tegelijkertijd de plek waar je de meeste tijd doorbrengt.

Er zitten letterlijk miljoenen huisstofmijten in je matras en beddengoed. Zodra je ervoor zorgt dat je van die miljoenen (bijna) geen last meer hebt, heb je een hele belangrijke slag gewonnen. En dat is eenvoudiger dan je denkt. Hier volgt een mini-strijdplan in 3 stappen:

Tip: download gratis het Anti-Huisstofmijt Stappenplan voor nog meer tips en adviezen!

Stap 1: Vervang je matras

Vervang je matras elke 10 jaar voor een nieuwe. Wanneer je dat doet, haal je letterlijk miljoenen huisstofmijten uit je woning.

Stap 2: Was je kussens en dekbedden elke 6 weken op 60 graden

Huisstofmijten gaan dood bij een temperatuur van 60 graden. Als je minimaal elke 6 weken al je dekbedden en kussens op die temperatuur wast, scheelt dat een deel van de uitstoot van allergenen. Maar let op: de huisstofmijten zitten al snel weer in je beddengoed, en bovendien zitten veruit de meeste in je matras!

Stap 3: Schaf Cara C’air anti-allergie hoezen aan

Onmisbaar voor iedereen met huisstofmijtallergie: Cara C’air anti-allergiehoezen van hoge kwaliteit. Met onze hoezen dring je de uitstoot van allergenen door huisstofmijt in één keer met 98% terug. De allergenen komen simpelweg (bijna) niet door de stof heen, zodat jij er geen last meer van hebt.

Er zijn goedkopere ‘anti-allergie’-hoezen, maar die zijn lang niet zo effectief en comfortabel als onze – weliswaar duurdere – maar veel betere hoezen. Niet voor niets adviseren artsen, verpleegkundigen en het Longfonds hun patiënten altijd om te investeren in goede hoezen die je écht beschermen tegen de uitstoot van allergenen door huisstofmijten. Voorzie je hele bed van deze hoezen: zowel een anti-allergie dekbedhoes, kussensloop en matrashoes.

De werking van Cara C’air anti-allergiehoezen is wetenschappelijk bewezen. 

Bestrijd huisstofmijt in je hele huis!

Nadat je bovenstaand strijdplan hebt doorlopen voor je bed, kun je nog veel meer doen om huisstofmijten in je woning terug te dringen. Hoe meer maatregelen je neemt, hoe minder last je hebt van je allergie.

Maar internet staat vol met tips tegen huisstofmijt. Wat is nu de juiste volgorde? En wat werkt écht, en wat niet? Wij hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet in ons gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan. Zoals gezegd begin je met je bed, maar dat is pas het begin…

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu aanvragen

Pak huisstofmijt aan met de beste tips en adviezen uit het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan:

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Alle bewezen maatregelen

  • Voor je hele huis

  • Je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Download het gratis stappenplan

Zo kom je van huisstofmijt af:

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.