Huisstofmijt allergie klachten in een hotelHuisstofmijt allergie klachten in een hotel

Huisstofmijt allergie klachten in een hotel

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om op vakantie te gaan. Ga je naar een hotel, huur je een huisje, of ga je op de camping zitten? Overal komt huisstofmijt terug. We geven je een aantal tips voor een zorgeloze hotel vakantie!

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om huisstofmijt te verminderen. Hoe minder huisstofmijt in jouw hotelkamer hoe minder uitstoot van allergenen (uitwerpselen van huisstofmijt) die jouw klachten veroorzaken.

Tips bij het boeken (vooraf)

Allergievriendelijke hotels
Er zijn verschillende allergievriendelijke vakantieadressen. Deze vakantieadressen zijn extra schoon en hebben gladde vloeren. Het nadeel is dat er veel minder keus is en vaak zijn deze vakantieadressen ook hoger in prijs dan een ‘normaal’ vakantieadres.

Let op bedden, vloeren en raambekleding
Je kunt er ook voor kiezen om naar een ‘normaal’ hotel te gaan. Dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor bedden, vloeren en raamverduistering ze hebben. Kijk of het hotel raambekleding heeft die niet van stof zijn, zoals lamellen. Vast tapijt is net als je matras een paradijs voor huisstofmijt. Kijk of de hotelkamers vloerbekleding heeft zoals, parket, tegels, linoleum of laminaat.

Lees reviews (let op de schoonmaak)
Ook is het belangrijk om goed de reviews door te lezen om te kijken of het ook daadwerkelijk een schoon hotel is.

Laat vooraf weten dat je allergisch bent
Vertel het hotel waar je verblijft vooraf dat je last hebt van huisstofmijtallergie en vraag of ze de kamer extra goed schoon kunnen maken.

Neem voldoende medicijnen mee
Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende medicijnen meeneemt. Je weet nooit welke omstandigheden je aantreft op vakantie. De kans is daardoor groter dat je last krijgt van klachten. Het laatste wat je wilt, is daar zonder medicijnen te zitten. Zorg dus dat je voldoende voorraad hebt.

Hoe verminder je huisstofmijt op de hotelkamer?

  • Neem een schoonmaakdoekje mee. Zodat je 2 tot 3 keer in de week de meubels kan afstoffen.
  • Sla je beddengoed terug. Laat overdag de dekens teruggeslagen tot het voeteneinde, zodat de warmte weg kan en zonlicht erin. Huisstofmijten hebben een hekel aan zonlicht!
  • Zet de verwarming niet te hoog; huisstofmijten vermenigvuldig en sneller bij te veel warmte
  • Zet de ramen open, het liefst vroeg in de ochtend en/of laat in de avond. Let op: Niet langer dan een half uur (anders wordt het vertrek te koud en juist daarom weer vochtig). Maak alleen een uitzondering voor dagen waarop het de hele dag hard regent.
  • Neem je eigen Anti Allergie Beddengoed mee. In het bed zitten de meeste. Het ‘afsluiten’ van het beddengoed met goede allergeendichte hoezen is cruciaal.

Wil je meer tips tegen huisstofmijt? We hebben een gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan, waarin we alle adviezen van professionals verzameld hebben.

De meeste huisstofmijten zitten in het hotelbed!

In het bed zitten miljoenen huisstofmijten. De omstandigheden zijn daar ideaal voor de beestjes om zich voort te planten: warm, vochtig en donker. Je ligt dagelijks vele uren in bed. Als je op die plek de uitstoot van allergenen (uitwerpselen) terugdringt, heb je een hele belangrijke slag gewonnen. Dat is dus de plek waar jouw strijd begint! Ook op vakantie!

Speciaal voor in het hotel: Cara C’air Vakantiepakket

Onmisbaar voor iedereen met huisstofmijtallergie: Cara C’air anti-allergiehoezen van hoge kwaliteit. Speciaal voor de vakantie is er een vakantiepakket gemaakt. In dit anti-allergie vakantiepakket zit een eenpersoons hoeslaken (geschikt voor iedere matras) en een kussensloop.

Het vakantie pakket is licht van gewicht, dus ideaal om mee te nemen op vakantie. Je hoeft ze op vakantie alleen om het bed heen te doen en je verblijf zal een stuk prettiger zijn.

Bestel het Cara C’air vakantiepakket en geniet van je vakantie!

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu aanvragen

Huisstofmijtallergie is geen pretje. Je wil het liefst van al je klachten af. Wil je weten hoe je huisstofmijt kunt aanpakken? Wij hebben alle adviezen en tips gebundeld in 1 overzichtelijk Anti-Huisstofmijt Stappenplan.

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Het stappenplan is gratis!

  • Je kunt direct aan de slag

  • Het boekje bevat praktische tips

Download het gratis stappenplan

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.