Huisstofmijtallergie op vakantieHuisstofmijtallergie op vakantie

Huisstofmijtallergie op vakantie

Je hebt je huis zo veel mogelijk ingericht tegen je huisstofmijtallergie. Maar op vakantie heb je veel minder controle op je omgeving. Hoe zorg je dat je dán zo min mogelijk last hebt van klachten door huisstofmijt? We geven we je 3 tips voor een welverdiende, ongestoorde vakantie.

1. Boek een allergievriendelijk vakantieadres

Sommige aanbieders spelen in op vakantiegangers met een allergie. Zij hebben dan speciale verblijven ingericht, die onder andere extra schoon zijn en gladde vloeren hebben. Via Google zijn deze speciale adressen snel te vinden.

Het nadeel is natuurlijk wel dat je dan veel minder keus hebt. Ook is de prijs meestal hoger dan een ‘normaal’ vakantieverblijf. Weet daarom dat je ook veel mogelijkheden hebt wanneer je géén speciaal vakantieadres boekt.

2. Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk.. Houd rekening met 3 belangrijke zaken:

Neem voldoende medicijnen mee

Je weet nooit precies welke omstandigheden je aantreft op vakantie. De kans is daardoor groter dat je last krijgt van huisstofmijt allergieklachten. Het laatste wat je wilt, is daar zonder medicijnen te zitten. Zorg dus dat je voldoende voorraad hebt.

Stop je medicijnen in je handbagage wanneer je vliegt. In het laadruim is het veel kouder; de meeste medicijnen reageren niet goed op temperatuurverschillen. De werking kan daardoor verminderen. Bovendien loop je altijd het risico dat je koffers kwijtraken en/of later aankomen.

Vraag je (huis)arts om een medisch paspoort

Als je naar het buitenland reist, kun je te maken krijgen met strenge douane. Stel je voor dat ze je medicijnen innemen! Met een medisch paspoort voorkom je dat. Vraag ‘m aan bij je huisarts.

Neem vochtige doekjes mee

Je vakantieadres is sowieso een stuk minder schoon dan je woning. Neem daarom vochtige doekjes mee om bij aankomst zelf je verblijf extra schoon te poetsen.

Tip: We hebben alle maatregelen tegen huisstofmijt verzameld in een handig Anti-Huisstofmijt Stappenplan. Je kunt het boekje gratis aanvragen.

3. Neem eigen anti-allergie vakantiehoezen mee

Met name de bedden op hotelkamers, in vakantiehuisjes en appartementen zijn vaak verouderd. En vooral: níet schoon. Talloze mensen zijn je voorgegaan, jaren- en jarenlang. Ze sliepen op datzelfde matras, onder diezelfde dekens. Op diezelfde lakens…

Thuis heb je geïnvesteerd in hoogwaardige anti-allergie beddenhoezen. Hoezen die ervoor zorgen dat de uitwerpselen van huisstofmijt (de allergenen) nauwelijks nog in de lucht komen. Hoe mooi zou het zijn als je een vakantiesetje van dat soort hoezen mee kunt nemen?

Speciaal voor jou hebben we een vakantiepakket van Cara C’air-hoezen samengesteld. Onmisbaar wanneer je met huisstofmijtallergie op vakantie gaat. In het vakantiepakket van Cara C’air zit:

  • Een kussenhoes (60x70cm)
  • Een laken voor om het matras (140x240cm)

Het laken is voorzien van twee banden over de breedte, zodat het hoeslaken op iedere matras past.

Succes met je voorbereidingen

We wensen je – hoe dan ook – een zorgeloze, klachtenvrije vakantie.

Bekijk ons vakantiepakket in de webshop

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu aanvragen

Huisstofmijtallergie is geen pretje. Je wil het liefst van al je klachten af. Wil je weten hoe je huisstofmijt kunt aanpakken? Wij hebben alle adviezen en tips gebundeld in 1 overzichtelijk Anti-Huisstofmijt Stappenplan.

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Het stappenplan is gratis!

  • Je kunt direct aan de slag

  • Het boekje bevat praktische tips

Download het gratis stappenplan

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.