adviesadvies

Huisstofmijt doden en verwijderen? Tips en adviezen

Er zijn manieren om de beestjes te doden, maar die zijn beperkt. Bovendien komen huisstofmijten altijd weer snel terug; je kunt ze niet permanent uit je woning weren.

Dat wil overigens niet zeggen dat het niet nuttig is om iets tegen huisstofmijt te doen! Op z’n minst heb je even minder last van ze. Daarom geven we hieronder de belangrijkste en meest duurzame methodes om huisstofmijt te doden en verwijderen.

Huisstofmijt doden: 2 tips

  1. Stop alles wat klein genoeg is in je wasmachine, en was op 60 graden. Dat is de temperatuur waarop huisstofmijt sterft. Dus was kussens, dekbedden, dekbedhoezen, knuffels, etc. Hoewel de beestjes snel weer terugkomen, zijn ze in ieder geval voor even uit die voorwerpen verdwenen.
  2. Stop alles wat klein genoeg is in de vriezer, en spoel alles daarna uit. Huisstofmijt sterft ook bij een temperatuur lager dan -20 graden Celsius. Ook na het vriezen komen ze terug, maar je hebt tenminste even minder last van ze.

Meer manieren om huisstofmijt te doden zijn er niet. Chemische middelen zijn uit den boze, aangezien het veelal gaat om beddengoed en andere voorwerpen waar jij (of je kinderen) nauw mee in aanraking komt/komen.

Huisstofmijt verwijderen: 4 tips

  1. Vervang stoffen meubels voor materialen die minder gevoelig zijn voor stof, en waarin huisstofmijten zich niet thuis voelen, zoals leer.
  2. Vervang ook je matras, gordijnen en vitrages, vooral als deze wat ouder zijn. Je rekent dan in een keer af met miljoenen huisstofmijten.
  3. Vervang tapijt voor bijvoorbeeld houten vloeren, die veel makkelijker schoon te maken zijn en in beginsel al veel minder huisstofmijt bevatten.
  4. Stofzuig zo vaak mogelijk; hoe minder stof, hoe minder huisstofmijten.

Aanvullende tip: sluit huisstofmijten op

Je bed is de plek waar veruit de meeste huisstofmijten zitten. De leefomstandigheden zijn voor hen daar ideaal: vochtig, donker en warm. Het zal je nooit lukken om daar permanent huisstofmijt te doden en verwijderen. Maar je kunt ze wél ‘opsluiten’.

Het zijn namelijk de uitwerpselen van huisstofmijt, zogenaamde ‘allergenen’, die jouw allergische reactie veroorzaken. Door je beddengoed (deken, kussen en matras) te omsluiten met Cara C’air anti-allergie hoezen zorg je ervoor dat 98%(!) van deze allergenen niet meer in de lucht komen, en jij ze dus niet meer inademt.

De werking van onze hoezen is wetenschappelijk bewezen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar die werken veel minder goed. Bovendien is het van belang je héle bed te voorzien van dit beddengoed: zowel een anti-allergie matrashoes, dekbedhoes en kussenhoes.

Cara C’air Anti Allergie Bedhoezen

Download ook ons gratis Anti-Huisstofmijt Actieplan!

Huisstofmijt doden en verwijderen is misschien niet 100% mogelijk, maar je kunt wel degelijk een hoop doen tegen de beestjes die jou zo veel last bezorgen. Alle tips en adviezen hebben we voor je op een rij gezet en in een Anti-Huisstofmijt Stappenplan gegoten. Je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Download Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Een effectieve oplossing tegen huisstofmijt