vriezervriezer

Huisstofmijt doden in de vriezer

Gaan huisstofmijten dood in de vriezer? Ja, mits:

  • Je vriezer een temperatuur heeft van -20 graden Celsius of lager
  • Ze een 24 uur (liever een week) of langer blootgesteld worden aan deze kou

Huisstofmijten zijn ongelofelijk hardnekkig. Ze overleven veel langer dan wij onder extreme omstandigheden.

Dekbedovertrek en kussensloop bevriezen tegen huisstofmijt

Alles dat klein genoeg is, kun je in de vriezer stoppen. Bijvoorbeeld:

  • Beddengoed (kussensloop, dekbedovertrek, matrashoes)
  • Kussen
  • Dekbed
  • Knuffels
  • Kleedjes
  • Stoffen mandjes voor je huisdier

Na het vriezen: uitwassen

Was de bevroren voorwerpen – eenmaal weer ontdooid – goed uit onder de kraan, op een willekeurige temperatuur. Het zit nu immers vol dode mijten! Je kunt het beddengoed ook in de wasmachine doen.

Tijdelijke oplossing

Spullen met (veel) huisstofmijten in de vriezer stoppen is dus een goede manier om tijdelijk(!) van de allergie-aanjagende spinachtigen af te komen. Maar let op: ze komen altijd weer terug.

Zodra het voorwerp weer uit de vriezer is, opwarmt en gebruikt wordt, keren de mijten snel weer terug. Ze zijn nu eenmaal onderdeel van ons leven; de huisstofmijt hoort bij ons huishouden. Het is een mythe dat ze alleen voorkomen in ‘smerige’ huizen. Dat heeft volstrekt niets te maken met de aanwezigheid van het diertje.

Alternatieve oplossingen

Gelukkig, er zijn betere en vooral handigere oplossingen! Dit zijn de opties voor het terugdringen van huisstofmijten en het verminderen van huisstofmijt allergie klachten:

Optie 1: Wassen op 60 graden

In plaats van spullen invriezen, kun je ze ook op 60 graden wassen. In principe is deze oplossing effectiever dan vriezen: de huisstofmijten sterven al bij één wasbeurt, en de spullen worden direct uitgewassen.

Ook dit is uiteraard een tijdelijke oplossing. Maar als je één van bovenstaande (vriezen of heet wassen) regelmatig doet met spullen waar jij (of je kind) veel mee in aanraking komt, heeft het wel degelijk een gunstige invloed op je allergieklachten!

Optie 2: Anti Allergie Beddengoed

Anti Allergie beddengoed zorgt ervoor dat de poepjes van huisstofmijten bijna niet meer in de lucht komen. Ze worden voor 98% tegengehouden door de allergeendichte hoezen. Jij ademt ’s nachts dan 98% minder allergenen in (de veroorzakers van de allergie klachten). Dat heeft een immens effect op je allergieklachten!

Cara C’air Anti Allergie Bedhoezen

Je kunt nog véél meer doen tegen huisstofmijtallergie!

Naast vriezen en heet wassen kun je nog veel meer doen aan het tegengaan van huisstofmijtallergie. Hoe beter je je huis aanpast tegen huisstofmijten, hoe minder ze in je directe omgeving aanwezig zijn.

Volg ons gratis actieplan

Wij hebben een heus Anti-huisstofmijt Actieplan ontwikkeld om je te helpen in je strijd tegen huisstofmijten en je allergie. Daarin staat stap-voor-stap wat je kunt doen om je huis zo anti-mijt mogelijk te maken.

Download het huisstofmijt stappenplan nu (gratis)