allergie in winterallergie in winter

Huisstofmijt in de herfst en winter, waardoor heb ik meer klachten?

Het hele jaar komt huisstofmijt voor, maar vooral in de herfst en winter nemen de klachten bij mensen met huisstofmijtallergie toe. Hoe komt het dat er in het najaar een verschil is in huisstofmijtklachten in de zomer en winter?

Meer huisstofmijt in de herfst & winter

In de koude maanden wordt er thuis minder geventileerd en de verwarming gaat weer aan. Dat zorgt voor warmte en vocht in huis: een ideaal leefklimaat voor huisstofmijt. Daardoor neemt het aantal huisstofmijten toe. In deze periode zijn de klachten sterker dan de rest van het jaar.

Helaas draagt het veranderende klimaat ook niet mee: door de warme en langere (na)zomers in Nederland, stijgt het aantal huisstofmijten in huis. Wel met zo’n 30%. Verder lezen: Meer huisstofmijt door het weer.

Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen om je klachten te verminderen!

Start met het gezond maken van je bed

Om de golf van huisstofmijt goed te doorstaan, is het allereerst belangrijk om de plek aan te pakken waar de meeste huisstofmijten huizen: je bed.

Je kunt allereerst je beddengoed wassen op 60 graden. Huisstofmijten overleven die temperatuur niet. Doe dit bijvoorbeeld iedere maand. Ook extreme kou is een oplossing, de vriezer (-20 graden) is dodelijk voor huisstofmijt. Maak je echter geen illusies: Hoe vaak je je het beddengoed ook wast, de huisstofmijten zijn binnen de kortste keren weer terug.

Met Cara C’air anti-allergie hoezen dring je de uitstoot van allergenen in één keer met 98% terug. Die werking is wetenschappelijk bewezen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar dan lever je in op zowel slaapcomfort als effectiviteit.

Het volledige bed beschermen tegen huisstofmijt

Zorg dat je Cara C’air Anti-allergie Hoezen om al het beddengoed ritst. Dus om je matras, deken en kussen. Oók het beddengoed en matras van je partner; die stoten immers net zo goed allergenen uit!

Een complete anti-allergie hoezenset bestaat uit:

Wapen je deze winter tegen huisstofmijt: gebruik Cara C’air anti-allergie hoezen

Meer tips om huisstofmijt aan te pakken?

Je kunt zelf de huisstofmijten in je woning terugdringen. Daarvoor hebben we een stap-voor-stap saneringsplan samengesteld, met praktische tips.

Vraag het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan aan

Wil je de allergieklachten aanpakken?