30% meer huisstofmijt door het weer

Dat voorspelde Anne-Catherine Mailleux van de universiteit in Leuven (België) enige jaren geleden. Anne-Catherine is dé autoriteit op het gebied van huisstofmijt. Ze deed deze voorspelling na een ongewoon lange nazomer.

De explosieve toename van het aantal huisstofmijten in oktober (30% dus) was volgens haar mogelijk omdat jonge huisstofmijten snel groeien. Hoe langer het warm en vochtig is, hoe meer er van zijn.

Dus terwijl de meeste mensen blij zijn met het mooie weer van de laatste jaren en genieten van de extreem lange nazomer, is het voor mensen met huisstofmijtallergie een kleine ramp. Zij hebben dan tot ver na oktober extra veel last van allergieklachten door huisstofmijt. Die worden veroorzaakt door de uitwerpselen (allergenen) van de spinachtige wezentjes

En als de winter zacht is – wat steeds vaker voorkomt in Nederland – stijgt het aantal alleen nog maar meer.

Tip: Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen tegen deze overlast. We hebben alle adviezen gebundeld in 1 overzichtelijk Anti-Huisstofmijt Stappenplan.

Wat kun je doen tegen meer huisstofmijt?

Om de golf van huisstofmijt in de herfst en winter goed te doorstaan, is het allereerst belangrijk om de plek aan te pakken waar de meeste huisstofmijten huizen: je bed.

Er is geen andere plek in huis waar de concentratie huisstofmijten zó hoog is, en waar je zo lang achter elkaar doorbrengt.

Er is een aantal maatregelen die je kunt nemen:

Maar maak je geen illusies: hoe vaak je je beddengoed ook wast, de huisstofmijten zijn binnen de kortste keren weer terug. Bovendien kan niet elke wasmachine wassen op 60 graden, is het gebruik van de vriezer niet echt handig en past je matras natuurlijk niet in deze apparaten.

De gouden tip: Gebruik anti-allergie hoezen

Rits anti-allergie hoezen om je beddengoed. Dus om je matras, deken en kussen. Oók het beddengoed en matras van je partner; die stoten immers net zo goed allergenen uit! Zo sluit je de veroorzakers van de allergieklachten op. De hoezen kun je eenvoudig enkele keren per jaar wassen en zijn te gebruiken in combinatie met je eigen matras-, kussen- en dekbedhoes.

Met de Cara C’air anti-allergie matrashoes, dekbedovertrek en kussensloop dring je de uitstoot van allergenen in één klap met 98% terug. Die werking is wetenschappelijk bewezen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar dan lever je in op zowel slaapcomfort als effectiviteit.

Wapen je deze winter: Bestel Anti-allergie Hoezen van Cara C’air

Meer tips tegen huisstofmijt?

Nu aanvragen

Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan: een stap-voor-stap methode om huisstofmijt in je hele woning terug te dringen.

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Het stappenplan is gratis!

  • Je kunt direct aan de slag

  • Het boekje bevat praktische tips

Download het gratis stappenplan

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen:

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.