klachten door weerklachten door weer

30% meer huisstofmijt door het weer

Dat voorspelt Anne-Catherine Mailleux van de universiteit in Leuven (België), dé autoriteit op het gebied van huisstofmijt. De explosieve toename van het aantal huisstofmijten in deze omstandigheden is volgens haar mogelijk omdat jonge mijten snel groeien.

Dus terwijl de meeste mensen blij zijn met het mooie weer en genieten van de extreem lange nazomer, is het voor mensen met huisstofmijtallergie een kleine ramp. Zij hebben deze tijd extra veel last van allergieklachten door huisstofmijt. Die worden veroorzaakt door de uitwerpselen (allergenen) van de spinachtige wezentjes

En als deze winter, net als die van vorig jaar, zacht is, stijgt het aantal alleen nog maar meer.

Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen tegen deze overlast.

Wat kun je doen tegen meer huisstofmijt?

Om de golf van huisstofmijt in de herfst en winter goed te doorstaan, is het allereerst belangrijk om de plek aan te pakken waar de meeste huisstofmijten huizen: je bed.

Er is geen andere plek in huis waar de concentratie mijten zó hoog is, en waar je zo lang achter elkaar doorbrengt.

Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen:

Maar maak je geen illusies: hoe vaak je je beddengoed ook wast, de huisstofmijten zijn binnen de kortste keren weer terug. Bovendien kan niet elke wasmachine wassen op 60 graden, is het gebruik van de vriezer niet echt handig en past je matras natuurlijk niet in deze apparaten.

De gouden tip: Gebruik anti allergie hoezen

Rits Anti-allergie Hoezen om je beddengoed. Dus om je matras, deken en kussen. Oók het beddengoed en matras van je partner; die stoten immers net zo goed allergenen uit! Zo sluit je de veroorzakers van de allergieklachten op. De hoezen kun je eenvoudig enkele keren per jaar wassen en zijn te gebruiken in combinatie met (onder) je eigen matras, kussen en dekbedhoes.

Met Cara C’air hoezen dring je de uitstoot van allergenen in één klap met 98% terug. Die werking is wetenschappelijk bewezen. Er zijn goedkopere alternatieven, maar dan lever je in op zowel slaapcomfort als effectiviteit.

Wapen je deze winter: Bestel Anti Allergie Hoezen van Cara C’air

Meer tips tegen huisstofmijt?

Download het Cara C’air anti allergie stappenplan

Bronnen

We vinden het belangrijk dat de claims die we doen goed onderbouwd zijn. De informatie is gebaseerd op diverse bronnen: