Huisstofmijtallergie en vermoeidheid een veelvoorkomende combinatieHuisstofmijtallergie en vermoeidheid een veelvoorkomende combinatie

Huisstofmijtallergie en vermoeidheid: een veelvoorkomende combinatie

Niet verwonderlijk, die vermoeidheid. Door de huisstofmijt heb je immers ’s veel allergieklachten… De vermoeidheid ontstaat door de symptomen van je huisstofmijtallergie: verstopte neus of loopneus, niezen, benauwdheid, jeuk, huiduitslag, tranende of jeukende ogen, hoofdpijn, etc. Je lichaam ‘vecht’ tegen deze symptomen. Als je allergische reactie enkele dagen aanhoudt, raakt je lichaam uitgeput.

Niet gek dat je vaak wakker wordt, of onrustig slaapt.

Tip: in het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan staan alle tips en adviezen om huisstofmijt aan te pakken.

Wat kun je doen tegen vermoeidheid bij huisstofmijtallergie?

Bij huisstofmijtallergie zijn er 2 mogelijkheden:

  1. Medicatie: anti-allergie pillen
  2. De bron van de allergie aanpakken: de huisstofmijt bestrijden

De eerste mogelijkheid heeft de minste voorkeur. Niet alleen omdat medicijnen slikken duur is en je er steeds om moet denken. Ook omdat de stoffen in medicijnen er voor kunnen zorgen dat je moe wordt. Met anti-allergie pillen pak je de symptomen misschien aan, maar de vermoeidheid blijft!

Wil je van je vermoeidheid af? Dan moet je zorgen dat je weer beter slaapt. Je beste optie is om de oorzaak van je klachten aan te pakken, de huisstofmijten zelf. Dat betekent: je huis zo goed mogelijk saneren. Zorgen dat huisstofmijten zo min mogelijk aanwezig zijn in je directe omgeving, zodat je minder van hun uitwerpselen (allergenen) inademt die jouw allergie triggeren.

Huis saneren: begin in de slaapkamer

Je huis saneren begint in de slaapkamer: je brengt dagelijks zo’n 8 uur door in je bed. Juist de plek waar de meeste huisstofmijten zitten! Gelukkig is het niet moeilijk om die allergiebron droog te leggen.

1. Was je beddengoed op 60 graden

Huisstofmijten kun je het beste doden door je beddengoed in de wasmachine te stoppen. Alles wat in je machine past, was je op 60 graden. Zo draai je ze de nek om.

Let op: in no-time keren ze weer terug. Was daarom elke week je overtrekken en elke 6 weken je kussen en dekbed.

2. Vervang je oude matras

Is je matras al jáááren oud? Dan wonen er miljoenen mijten. Al die miljoenen produceren ontelbare allergenen. Die zweven als stofjes in de lucht, en triggeren je allergie. Je matras kun je helaas niet in de wasmachine doen..

Reken met ze af. In één keer. Door je oude matras de deur uit te doen. En een verse aan te schaffen. Natuurlijk: ook daarin komen hoe langer hoe meer mijten. Maar voor nu ben je er even vanaf.

Lees verder over hoe je huisstofmijt kunt verwijderen uit je matras.

3. Sla je beddengoed overdag terug

Huisstofmijten houden van duisternis. Vooral als ze zich voortplanten. Sla daarom je beddengoed iedere dag terug tot het voeteneind. Zorg dat er zo veel mogelijk natuurlijk licht op je bed valt.

Zo hebben ze een stuk minder ‘zin’. Sterker nog: zo doodt je ze op natuurlijk wijze.

4. Lucht je slaapkamer iedere dag

Huisstofmijten houden van warmte. Zet daarom iedere dag je slaapkamerramen ongeveer een half uur open. Hoe kouder het buiten is, hoe beter. Net als licht is kou een natuurlijk middel om mijten te doden.

5. Gebruik anti-allergiehoezen

De gouden tip: rits anti-allergiehoezen om je matras, dekens en kussens heen. Nee, je doodt mijten daarmee niet. Maar wel: je sluit ze op. Hun uitwerpselen kunnen niet door de stof heen dringen.

Hogekwaliteitshoezen houden wel 98%(!) procent van de allergenen tegen. Dit scheelt enorm in je klachten. Het onderzoek zegt dat het wel tot 50% minder medicijn gebruik leidt.

Waar wacht je nog op? Bestel Cara C’air Anti Allergie Beddengoed

De werking van onze hoezen is wetenschappelijk bewezen

Met onze hoezen verminder je de uitstoot van allergenen in je bed direct met 98%! Je doodt de huisstofmijten niet, je sluit ze op. De stof waar onze hoezen van gemaakt zijn, laten nagenoeg geen allergenen meer door.

Het gevolg: je hebt minder last van je klachten (dus óók van je vermoeidheid!) en je hoeft tot wel 50% minder medicijnen te slikken.

Start de strijd tegen huisstofmijt

Doe dus vandaag nog iets aan je huisstofmijtallergie. Vermoeidheid heeft een té grote invloed op je dagelijkse leven om er nog langer mee rond te lopen.

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

Nu aanvragen

Meer tips op huisstofmijt in je huis terug te dringen? Download ons gratis Anti-huisstofmijt Stappenplan.

Gratis Anti-Huisstofmijt stappenplan

  • Alle bewezen maatregelen

  • Voor je hele huis

  • Je kunt ‘m nu gratis downloaden!

Download het gratis stappenplan

Wil je van de vermoeidheid door huisstofmijtallergie af?

Cara C'air stappenplan C Gratis stappenplan aanvragen
Cara C'air stappenplan C

Gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan

Pak je allergie klachten stap-voor-stap aan. Download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.