tranende ogentranende ogen

Tranende ogen en loopneus door allergie

Heb je vooral last van tranende ogen ’s nachts en ’s ochtends? Of heb je vaak een loopneus in bed? Misschien ben je dan allergisch voor huisstofmijt. Daarvan zitten er miljoenen in je bed. Niet vreemd dus, dat je klachten de kop opsteken als je daar ligt.

Ga naar je huisarts

Raadpleeg je huisarts. Die kan vaststellen of je allergisch bent. Pas dan weet je zeker waar je tranende ogen en loopneus vandaan komen. En of dit inderdaad komt doordat je een huisstofmijtallergie hebt ontwikkeld.

Allergisch voor huisstofmijt…en dan?

Van je huisarts krijg je natuurlijk ook advies en tips. En waarschijnlijk medicijnen. Weet dat je in ieder geval heel veel zelf kunt doen tegen huisstofmijt. Hieronder geven we je de allerbelangrijkste tip:

Begin bij je bed

Huisstofmijt zit overal in je huis. Maar je bed is de absolute hotspot. Daar zijn alle omstandigheden ideaal voor het beestje: warm, donker en vochtig. Als je dáár maatregelen neemt, scheelt dat enorm in je klachten.

Huisstofmijt doden

Huisstofmijt permanent doden en verwijderen uit je beddengoed gaat niet. Wél kun je je lakens, dekens en kussens iedere 6 weken op 60 graden wassen. Bij die temperatuur gaan de mijten dood. Ze komen altijd weer terug – dat wel – maar je merkt het verschil in je klachten zéker.

Vervang ook je matras, in ieder geval eens in de 10 jaar.

Huisstofmijten opsluiten

Technisch gezien ben je niet allergisch voor huisstofmijt zélf. Het zijn hun uitwerpselen die jouw tranende ogen, loopneus en andere klachten veroorzaken. Ze komen in de lucht, en jij ademt ze in.

Dat betekent dat opsluiten een betere strategie is dan doden. Anders gezegd: voorkom dat hun uitwerpselen in de lucht komen, en je symptomen zullen drastisch afnemen.

Maar hoe dóe je dat? Verrassend eenvoudig: rits goede anti-allergiehoezen om je beddengoed. Het gebruik van anti-allergie kussensloop, dekbedhoes en matrashoes is zeer effectief. Daar is veel onderzoek naar gedaan, die het effect bewijzen.

Daarom kunnen we zeggen dat hoezen van Cara C’air:

  • 98% van de uitwerpselen van huisstofmijt tegenhouden
  • Je klachten verminderen
  • Je medicijngebruik verminderen tot 50%

Cara C’air-hoezen worden daarom geadviseerd door artsen, verpleegkundigen en het Longfonds.

Goed. Genoeg reclame. We hebben nog één tip voor je:

Download het gratis Anti-huisstofmijt Stappenplan

Je kunt meer, véél meer doen tegen huisstofmijt in huis. Het internet staat bomvol tips en informatie. Ook valse informatie, en lang niet alle tips zijn even effectief.

Daarom hebben wij alles voor je verzameld en getoetst. Alleen de beste adviezen hebben we samengevat in één overzichtelijk stappenplan: ons gratis ‘Anti-huisstofmijt Stappenplan’.

Neem vandaag nog maatregelen tegen tranende ogen, een loopneus en andere klachten door huisstofmijtallergie.

Download het Anti-huisstofmijt Stappenplan

Traanogen en een loopneus door huisstofmijt verlichten?