donzen dekbeddonzen dekbed

Huisstofmijtallergie en donzen dekbed

Laten we beginnen met het goede nieuws: Je kunt je donzen dekbed gewoon houden. Althans: zo lang je goede, allergeendichte hoezen om je dekbed doet. Daarmee sluit je namelijk huisstofmijten en – belangrijker nog – hun uitwerpselen (allergenen) op.

Het zijn deze uitwerpselen die je allergische reactie oproepen. Als je voorkomt dat die als stofdeeltjes in de lucht zweven terwijl je slaapt, heb je veel minder last van je klachten.

Er is daarnaast een relatie tussen de hoeveelheid huisstofmijten en het soort donzen dekbed dat je hebt:

Koop een donsdeken met een fijne tijk

Donsdekens met een fijne tijk zijn zeer dicht geweven. Huisstofmijten kan er dan niet doorheen om zich te nestelen. Hiermee beperk je het aantal mijten. Deze soort zou je dus ‘anti-allergie’ donzen dekbedden kunnen noemen.

Voordelen van een donzen dekbed tegen huisstofmijten

Een dekbed van dons heeft een bepaalde eigenschap die juist gunstig is om huisstofmijten te bestrijden. Namelijk: vocht verdampt snel in een donzen dekbed, mits je het bed goed lucht (= dagelijks).

Mijten gedijen bij vocht en warmte. Door je dekbed dagelijks te luchten verdampt vocht én creëer je kou. Een ongunstig leefklimaat voor stofmijten, dus.

Goed luchten doe je door je dekbed een uur per dag buiten te hangen.

Investeer in allergeendichte hoezen

Er ís dus een relatie tussen je allergie voor huisstofmijt en dons. Maar dat betekent allerminst dat je direct een nieuwe deken moet aanschaffen. Je kunt veel beter investeren in allergeendichte hoezen voor je matras, kussen én donzen dekbed.

Van Cara C’air-hoezen is bewezen dat ze maar liefst 98% van de allergenen tegenhouden. In de praktijk betekent dat dat je op termijn:

  • veel minder last hebt van allergieklachten
  • 50% minder medicijnen hoeft te slikken tegen je allergie

Bekijk onze Anti Allergie Bedhoezen

Meer tips om huisstofmijt in je huis terug te dringen?

Vraag het Anti Huisstofmijt stappenplan van Cara C’air aan (gratis)