allergisch voor huisstofmijtallergisch voor huisstofmijt

Hoe weet je of je allergisch bent voor huisstofmijt?

  • Chronische neusverkoudheid
  • Niesbuien
  • Astmatische aandoeningen (moeite met ademhalen/piepende ademhaling)
  • Geïrriteerde (tranende/rode) ogen
  • Eczeem

Herken je deze symptomen? Dan is het goed mogelijk dat je allergisch bent voor huisstofmijt.

Ga naar je huisarts, long of- allergieverpleegkundige

Zij kunnen met zekerheid vaststellen of je inderdaad allergisch bent. Trek dus niet direct conclusies, maar laat ze eerst een (overigens eenvoudige) test doen!

Allergenen veroorzaken je allergie

Goed om te weten wanneer je inderdaad allergisch blijkt te zijn: je bent niet allergisch voor de huisstofmijt zelf, maar voor hun uitwerpselen. Dit worden ook wel allergenen genoemd. Ze zijn zó licht, dat ze als stof in de lucht zweven. Jij ademt de allergenen in, en die veroorzaken de bovengenoemde klachten en symptomen.

Wat te doen als je allergisch bent voor huisstofmijt?

Huisstofmijtallergie heeft behoorlijke consequenties. Niet iedereen heeft in dezelfde mate last, maar hoe dan ook kunnen de symptomen grote invloed hebben op je dagelijkse leven.

Via je huisarts kun je medicijnen krijgen om de gevolgen van je allergie te onderdrukken, maar gelukkig kun je zelf ook veel doen om zo min mogelijk last te hebben.

Saneer je woning – begin in de slaapkamer

‘Saneren’ betekent dat je je woning dusdanig inricht, dat huisstofmijten minder gedijen, en allergenen minder kans krijgen in de lucht te komen.

Huisstofmijt is namelijk overal: in je bed, in je bank, gordijnen, vloerkleden, tapijt, etc. In je bed alleen al zitten letterlijk miljoenen huisstofmijten. Daar is helaas weinig tegen te doen.

Maar door bijvoorbeeld de juiste hoezen voor je matras en beddengoed te gebruiken, kun je er wél voor zorgen dat de allergenen ‘opgesloten’ blijven.

Is vastgesteld dat je allergisch bent voor huisstofmijt?

Koop dan allereerst Cara C’air allergievrije hoezen; van onze hoezen is namelijk vastgesteld dat het de uitstoot van allergenen met 98% verminderd! Dat scheelt je op termijn een groot deel van je klachten, en 50 procent medicijngebruik.

Maar je kunt meer doen. Zorg ervoor dat je je huis zo goed mogelijk saneert: download ons gratis Anti-huisstofmijt Actieplan voor een stap-voor-stap instructie over wat je kunt doen om zo min mogelijk last te krijgen van je allergie.