huisstofmijt op bedhuisstofmijt op bed

Hoe ziet huisstofmijt eruit?

Als je huisstofmijt onder een microscoop bekijkt, zien ze eruit als een klein spinnetje. Deze afbeelding toont de huisstofmijt, sterk uitvergroot. Ze hebben 8 poten en zijn wit van kleur.

Huisstofmijten vergroot

Heb je allergieklachten en wil je weten of het komt door huisstofmijtallergie? Kijk dan of je deze huisstofmijtallergie klachten & symptomen herkent.

Kun je huisstofmijt zien?

Nee, met het blote oog zijn ze haast niet te zien. Ze zijn niet groter dan circa 0,3 mm. Alleen op een zwarte ondergrond zouden ze als hele kleine, traag bewegende, witte puntjes kunnen worden gezien.

Hoewel ze er zo angstaanjagend uitzien, zijn de beestjes grotendeels onschadelijk

Gelukkig maar, aangezien je elke nacht het bed deelt met miljoenen huisstofmijten. Maar ook in je gordijnen, vloerkleed, stoffen meubels, etc.: huisstofmijt is óveral. Een onsmakelijk idee misschien, maar je komt nooit helemaal van ze af. Er is geen middel dat elke huisstofmijt in je woning doodt.

Maar wat nu als je allergisch bent voor huisstofmijt? Wat kun je dan tegen ze doen?

Allereerst is het goed om te weten dat je niet allergisch bent voor de mijt zélf. Je bent allergisch voor hun uitwerpselen, ook wel allergenen genoemd. Die komen in de lucht, waardoor jij ze inademt. Zo ontstaan de klachten die horen bij huisstofmijtallergie:

  • Chronische neusverkoudheid
  • Asmatische aandoeningen
  • Geirriteerde ogen
  • Eczeem

Meer huisstofmijt allergie klachten & symptomen

Om je klachten terug te dringen kun je ervoor zorgen dat:

  1. Huisstofmijten zich niet prettig voelen in jouw woning en dus minder voortplanten
  2. Hun uitwerpselen minder in de lucht terechtkomen en jij ze dus minder inademt

Uiteraard doe je automatisch iets aan punt 2 als je aan de slag gaat met punt 1; als er minder huisstofmijten in je woning zijn, komen er ook minder allergenen in de lucht.

Thuis de strijd aangaan tegen huisstofmijt

Toegegeven: de strijd tegen huisstofmijt is niet eenvoudig. Het kost veel moeite om je huis aan te passen en schoon te maken zodat de beestjes in aantal verminderen.

Om je te helpen hebben wij het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan ontwikkeld, waarin we je stap-voor-stap uitleggen hoe je huisstofmijt in je woning kunt verminderen.

Zorgen dat minder huisstofmijt allergenen in de lucht komen

In je bed zit verreweg de hoogste concentratie huisstofmijt. Dat komt omdat de leefomstandigheden daar ideaal zijn voor ze: warm, vochtig en donker. Aangezien je elke nacht uren doorbrengt in bed, adem je ’s nachts veel uitwerpselen van de huisstofmijt in.

Welnu: wat als je ervoor kan zorgen dat die uitwerpselen niet in de lucht terechtkomen? Dan is de kans groot dat je klachten snel afnemen, en je dus ook minder medicijnen hoeft te slikken tegen die klachten.

En het ís mogelijk: Door Cara C’air Anti-allergie beddengoed te gebruiken

Je doet dan de Cara C’air-hoezen om je matras, dekbed en kussen, met daar overheen je eigen beddengoed. Onze hoezen stoppen in één keer 98% van de uitstoot van allergenen van huisstofmijten die in je bed leven.

En wij beweren dat niet alleen, het is wereldwijd wetenschappelijk bewezen in meerdere studies. Ook longartsen, huisartsen, longverpleegkundigen en het Longfonds adviseren duurzame allergeendichte hoezen zoals Cara C’air. Je betaalt er meer voor dan voor andere ‘anti-allergie’-hoezen, maar er is dan ook een wezenlijk verschil in werking en effect.

Door onze hoezen te gebruiken, heb je op korte termijn:

  • minder last van je klachten
  • minder medicijngebruik tot 50%

Ga direct aan de slag: download het gratis Anti-Huisstofmijt Stappenplan of bestel Cara C’air anti allergie beddengoed

Wil je huisstofmijt terugdringen?