Huisstofmijt Allergie

Een huisstofmijt allergie wordt niet veroorzaakt door de huisstofmijten zelf, maar door de ontlasting van de huisstofmijt. Dit kan zorgen voor veel verschillende soorten klachten. Hieronder geven we meer informatie over huisstofmijt, de allergie en de meest voorkomende klachten.

Huisstofmijt allergie

Een huisstofmijt is een klein, spinachtig diertje. Ze zijn ongeveer 0,3 mm groot en dus niet met het blote oog te zien. Ze zitten in elk huis, in iedere kamer, hoe schoon het huis ook is.

De huisstofmijt leeft meestal in stof. Vooral op de plekken waar het donker, vochtig en lekker warm is. Ze eten de huidschilfers van mensen en dieren. Er leven miljoenen huisstofmijten in je bed, maar ook gestoffeerde meubels, gordijnen en tapijt vormen een goede leefomgeving.

De huisstofmijt zelf is onschuldig, maar zijn uitwerpselen kunnen voor vervelende klachten zorgen. Eén huisstofmijt produceert ongeveer 20 uitwerpselen per dag!

huisstofmijt vergroot
Huisstofmijten vergroot

De veroorzaker van klachten

Mensen met een huisstofmijt allergie zijn overgevoelig voor de uitwerpselen van de huisstofmijt.  Deze uitwerpselen noemen we daarom ‘allergenen’.

De allergenen zijn zo klein dat ze als stof door de lucht heen dwarrelen, waardoor ze makkelijk inademt worden. Dit veroorzaakt de allergische reactie en klachten.

De klachten

Huisstofmijt allergie kan leiden tot veel verschillende soorten symptomen. Herken je deze klachten, maar weet je nog niet zeker of je een huisstofmijt allergie hebt? Laat je dan eerst testen door je huisarts.

Veel voorkomende klachten zijn:

  • Chronische neusverkoudheid
  • Niesbuien of jeukende neus
  • Irritatie van de ogen
  • Benauwdheid
  • Huiduitslag
  • Slecht slapen en vermoeidheid

Hoe meer blootstelling aan allergenen, hoe gevoeliger je ervoor kunt worden. Hierdoor kunnen de klachten erger worden.

Gelukkig kun je veel maatregelen nemen om de hoeveelheid huisstofmijten en allergenen te beperken. Eén van de maatregelen is je bed omsluiten met Cara C’air anti-allergie hoezen. Voor meer informatie over de werking van Cara C’air anti-allergie hoezen, zie de pagina over Cara C’air.

Voor meer informatie over huisstofmijt allergie kun je terecht op de blog pagina. Ben je opzoek naar meer adviezen, vraag ons gratis anti huisstofmijt stappenplan aan.

medicatie allergie klachten

Wil je huisstofmijt terug dringen?